17.12.2016 | 13:27
Гала аут от ефира заради гадости в „На кафе” – водещата е глобена от Нова тв, заплашват да прекратят договора й
Урина и секс са причината зрителите да подадат сигнал срещу предаването пред СЕМ

Гала е на косъм да изхвърчи от ефира на Нова тв след повече от 10 години на върха на сутрешните дамски блокове с предаването си „На кафе”. Водещата има сериозни проблеми с регулатора СЕМ заради десетки сигнали на зрителите срещу гадостите, които показва преди обед пред камерите.

Шефовете й са бесни и Гала и редакторите й са отнесли солена глоба, както и последно предупреждение за прекратяване на договора на шоуто й. Ръководството на Нова тв още преди година е изразило недоволствало от рейтингите на водещата и от напълно изчерпаното й от интересни теми и гости шоу. В последните месеци обаче Гала отбелязвала рекордно ниска гледаемост и настоящите проблеми със СЕМ съвсем влошили положението, тъй като медията отнасяла негативите, пише „Ретро“.

Урина и секс са причината зрителите да подадат сигнал срещу предаването пред СЕМ. „Притеснително е, че често в толкова ранни часове сценаристите и водещите си позволяват да коментират теми на сексуална тематика с множество нецензурни изрази, а понякога правят и неприлични демонстрации. Макар да се очаква, че децата са заети с образователни дейности, всички са длъжни да спазват някакво благоприличие и етика“, пишело в сигнала на зрителите.

Цитирали се няколко издания на предаването през 2016 г. На 11 и 29 януари са излъчени два репортажа, в които се разяснява защо хората трябва да консумират урина. „Тук трябва да се подчертае, че това е практика на алтернативната медицина, за която не е доказано, че може да лекува каквито и да било заболявания. Има риск зрителите да повярват в този неизпитан метод и да загърбят конвенционалните методи за лечение“, посочва се още в сигнала.

Издание на шоуто от 11 април пък шашкало с обяснението в ефир как да лекуваме в домашни условия всички заболявания чрез „ток от електропреносната мрежа“. Лектор била жена на име Кармен, която дори на живо в предаването демонстрира как това се осъществява върху момиче, което на външен вид приличаше на дете. Подобна демонстрация може да вдъхнови част от зрителите да приложат лечение чрез електричество върху себе си, което би завършило с тежки последствия за практикуващите, а дори е възможен и летален изход“, възмущават се зрителите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране