26.03.2019 | 0:01
Ганчев придобил “АРЕНА ЦСКА” ЕООД
ЦСКА-София има намерение да строи стадион

ЦСКА-София има намерение да строи стадион. Преди дни собственикът на червения клуб Гриша Ганчев е придобил дружеството “АРЕНА ЦСКА” ЕООД, твърди Спортал.

Дружеството е регистрирано с предмет на дейност управление на строителни и инвестиционни проекти, строителство, цялостни инвестиции и реконструиране на спортни и обществени съоръжения и сгради, организиране и осъществяване на монтажно-строителна дейност в България и чужбина, строителна индустрия, дизайн на спортни съоръжения и недвижими имоти, проучване, проектиране и инженеринг в областта на строителството, управлението и ескплоатацията на спортни съоръжения, хотели, ресторанти и други туристически и обществени заведения, както и всякаква друга стопанска дейност, незабранена със закон.

Капиталът на дружеството е 2 лева и е внесен чрез парична вноска. Доскоро едноличен собственик на капитала на “АРЕНА ЦСКА” ЕООД е бил Юлиян Инджов, но бизнесменът е прехвърлил дружеството на ЦСКА-София, а негов нов управител е приближената до Гриша Ганчев Искра Григорова. Именно тя е собственик и на фирмата “Ред Енимълс”, която спечели активите и емблемата на фалиралия ЦСКА за сумата от 8 млн. лева.

Още не е ясно дали ЦСКА-София има осигурено финансиране за нов стадион, който обаче няма как да бъде построен на мястото на “Армията”. Причината е, че в Борисовата градина са забранени подобни мащабни строежи, а могат да се извършват само ремонтни дейности.

Преди време се появи информация, че финансирането ще дойде от държавата, но и това е малко вероятно, тъй като е забранено от закона – правителството да подари 30-40 милиона лева на частно дружество, което да си направи стадион с прилежащи магазини, кафета и ресторанти, от които да изкарва пари и да поддържа съоръжението.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране