18.06.2016 | 5:32
Гавра! Пуснаха чужда музика на ансамбъла ни
Момичетата посветиха изпълненията си на Цвети и заплакаха след края на второто съчетание

Жестока гавра сътвориха домакините на Европейското в Израел в най-неподходящия момент, когато момичетата от ансамбъла преживяват случилото се с приятелката им Цветелина Стоянова. Организаторите объркаха музиката на нашите и им пуснаха „Токата и фуга“, на която играят момичетата от Беларус. За капак, изписаха и името на Цвети Стоянова, която се бори за живота си в „Пирогов“.

Нашите започнаха да играят в продължение на няколко секунди, след което една от българките изтърва и двете бухалки. Веднага след това ансамбълът ни напусна терена и застана в очакване. Първоначалното объркване беше, че момичетата може би са се отказали от състезанието заради преживяното покрай инцидента със съотборничката им Цвети Стоянова и емоциите, които ги задушават. Оказа се, че те са прекъснали изпълнението си заради гафа и чакат чинно да им пуснат правилната музика.

Малко по-късно музикалният съпровод беше оправен и нашите се класираха четвърти на обръч и бухалки, а пети – на ленти.  Изпълненията бяха без фалове, момичетата играеха като машини, но и без емоциите, които влагат всеки друг път.

След края на второто съчетание всички момичета имаха сълзи в очите. В крайна сметка, както се и очакваше, рускините са първи, среброто е за Беларус, а бронзът – за домакините от Израел. Ансамбълът ни обаче отива на финали на уредите в неделя.

Още една българка отнесе случайното или не, нехайство на домакините – малко по-рано днес състезателката при девойките Йоана Николова също чу чужда музика, когато стъпи на килима. И нейният музикален съпровод беше „откраднат“ от беларуска състезателка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране