05.04.2015 | 0:13
ГДБОП задържа втора банда за убийства
Групата на Иво Гела била конкуренция на Роди Черния

Въоръжена банда, занимавала се с убийства, побои, изнудвания, рекет и разпространяване на наркотици, е задържана във Варна. Според запознати на мушката на антимафиотите са хората на Иво Иванов-Гела, сочен за престъпен бос №1 във Варна и близък на покойния бивш шеф на ВИС Георги Илиев. Самият Иванов не е сред арестуваните, тъй като не е в България. В ръководената от него банда имало около 12 души и тя била конкурент на групата на Черния Роди.

До обед вчера спецполицаи от ГДБОП задържаха 7 души, но арестите и събирането на доказателства продължиха през целия ден. От МВР и спец­прокуратурата отказаха подробности, тъй като операцията не беше приключила.

„Задържаме едни хора във Варна, търсим едни неща, ще говорим, когато има яснота“, каза и премиерът Бойко Борисов, който пристигна във Варна за откриване на лъчево-терапевтичен център. Той посочи, че на място е и шефът на  ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Акцията на спецполицаите започнала в 6 ч. сутринта, а служители на реда завардили целия град. Антимафиотите претърсили няколко адреса, сред които и офисите на Иво Гела на третия и четвъртия етаж в сграда на ул. „Цариброд“, недалеч от жп гарата. Проверявана е и къщата на бащата на друга знакова фигура Николай Иванов-Шванца – Радко Иванов-Радул. Шванца имаше връзка с вдовицата на Георги Илиев – Мая. Според запознати той не е бил в града, но по непотвърдена информация е задържан.

Това е втората голяма престъпна група, която МВР задържа във Варна. В края на януари бе разбита бандата на Радослав Калчев-Черния Роди, уличена за разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков в София през март 2014 г. Едно от разклоненията на групата стои зад убийството на семейство Дамянови в София на 8 януари, а за екзекуцията им били платени 30 000 евро.

Роди Черния все още не е задържан, тъй като дни преди акцията напуснал страната. Бандата му била брутална и се занимавала с дрога, проституция, приемала поръчки за палежи, побои, рязала пръсти и чупела ръце и крака.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране