13.07.2017 | 23:43
Генерал Деси крие минало на барманка-първата дама заработвала и като манекенка
Президентшата чукна 48 и се скри за рождения си ден

Навръх 48-ия си рожден ден първата дама Десислава Радева сведе до минимум иначе честите си светски изяви. Съпругата на Румен Радев не получи публична честитка за личния си празник нито от своя съпруг, нито от обкръжението си. Близки до президентшата издават, че е отбелязала повода в тесен семеен кръг, като най-големият й подарък за събитието трябвало да бъде прибирането на нейния син Страхил от Америка, където той е студент.

Ген. Радев и Генерал Деси са представители на един и същ зодиакален знак – Рак, но очевидно президентът не обича да инициира публични изненади, въпреки че за ЧРД неговата любима го сюрпризира с рафтинг в бурните води на река Струма. Хобитата им също се различавали – Десислава не си падала по спорта, макар да била от семейство на бивш баскетболист и успешна хандбалистка, откъдето първата дама твърди, че е наследила стойката си – винаги изправена и с високо вдигната глава.

Президентът обаче от малък бил спортна натура, а напоследък най-много го вълнувало гмуркането. Първата дама се придържала по-скоро към интелектуалните развлечения, като най-често отделяла време за театър. Обожавала Камен Донев и Мариус Куркински, но музиката често надделявала дори над тях. Като дете Десислава свирела добре на пиано и посещавала уроци по балет. Сега редувала трибуните на зала „България“ с рок барове. Още в гимназията съпругата на държавния глава полудяла по „Уайтснейк“ и Дейвид Ковърдейл, а Радев успял да я свали, свирейки специално за нея на китара.

Между класиката и рока Десислава намерила място и за фолклора. От 6 години танцувала в школата „Омайно биле“ и умеела да тропа около 60 хора от всички области на България. Посещавала репетициите на трупата, но не се появявала по концерти. Вечер обичала да чете и готви. Рядко експериментирала и в литературата, и зад печката. Предпочитала да препрочита Достоевски, Хемингуей и Казандзакис, а в кухнята рядко изневерявала на постното меню.

Когато с Румен се нанесли във вила „Калина“, Десислава отказала да наемат готвач. Завършилата готварско училище първа дама приготвяла тиквички, чушки бюрек и любимия на президента боб. Когато децата им ходели на гости, правела спагети. На масата президентското семейство не сядало без салата, а близки до Десислава издават, че в градината в „Бояна“ вече стърчали няколко корена домати. Кокошки в резиденцията все още нямало, но компания на нашумелия котарак на Радева правел няколкомесечен пясъчен лабрадор.

Доскоро държавният глава и половинката му се радвали и на катеричка, която в продължение на седмици двамата хранели с капкомер. Румен се привързал към нея, но решил да я пусне в естествената й среда. След като дивото животно отстъпило място за нов домашен любимец, Радеви се чудели дали да не си вземат рибки, символ на морското им минало.

Десислава е родена в Бургас и е дете на разведени родители. Младежките й години били трудни, но майка й се борела с всички перипетии и била най-голямата й опора и до днес. За да й помага, като ученичка бъдещата първа дама се пробвала и като манекенка, а подиумът й донесъл скромни хонорари и титлата „Мис Бургас“. След английската гимназия в морския град Радева завършила задължителното тогава УПК със специалност „Готварство и сервитьорство“. Практиката си изкарала, разнасяйки табли в родния град, а когато през есента на 1989-а дошла да следва в София, се хванала като барманка в една от най-известните дискотеки в Студентски град.

В началото учела горско стопанство в Лесотехническия университет, където изкарала само до трети курс. После се преместила в УНСС и записала финанси и кредит. В студентските години Десислава била категорична, че ще гради кариера извън България. Тъкмо преди окончателно да вземе решението да емигрира, животът я срещнал със Слави Трифонов. Когато се запознали, шоуменът наскоро се бил върнал от Италия и Австрия.

Двамата говорили надълго и широко и Слави успял да попари мераците й за чужбина. Подлъгал я, предлагайки й работа в „Каналето“, където от 1994 г. бургазлийката се изявявала като офис мениджър. Неотлъчно до Дългия била и когато с екипа му създали „Хъшове“, а накрая станала шефка на отдел „Връзки с обществеността“ в тогавашната продуцентска компания на Трифонов. Двамата се разделили без скандал, макар амбициозната Десислава да го напуснала заради по-примамливо предложение – главен асистент на генералния мениджър за България на „Хайнекен“.

1 коментар

  1. Идилия каза:

    Добре де, пичове, говорите така за Радев и Десислава все едно са гаджета от ученици. Това обаче не е истина – той се развежда с първата си съпруга през 2014, с Десислава има втори брак от 2016.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране