06.02.2017 | 21:26
Генерал Деси редила сама новите министри
Пародийната първа дама командори в президентството. Най-комичното е, че когато се двоумяла, президентшата питала по чата своята дружка Гергана Паси дали еди-кой си ставал за нещо..

Президентът на републиката Румен Радев може да се окаже подобрено издание на предшественика си Росен Плевнелиев. „И двамата говорят чужди езици и в този смисъл са представителни, но и двамата са кукли на конци на властните си жени“, коментираха с ужас пред в. „Ретро” служители от президентската администрация. Повод за откровението стана един доста шокиращ факт, който там върви почти като виц. Дни след назначаването на служебното правителство лъсна историята как съставът на служебния кабинет е нареден набързо с проактивната роля на първата дама Десислава Радева.

Бридж белот

Нашите източници разкриха, че на интервютата с мераклиите за изпълнителната власт скандално е била допусната и съпругата на Радев. Докато той беседвал с бъдещите министри, Десито ексклузивно чукала имената им в интернет търсачката „Гугъл” и гледала за кого какви компромати има. Ако пиарката откриела нещо нередно, тя тутакси давала таен сигнал на мъжа си. Това бил жест от бридж белота с подръпване на дясното ухо, което означавало „пас“. В случай че според нейната „експертна“ преценка кандидатът бил благонадежден, лютата бургазлийка заставала в непривичната за нея дълбокомислена поза ала Роден с ръка, подпираща брадичката.

Според кулоарната информация ситуацията се оказала доста обидна за част от интервюираните лица, защото генералшата не се сдържала и на няколко пъти – ни в клин, ни в ръкав – задала въпроси, провокирани от непроверени интернет компромати. „Най-комичното от всичко е, че когато се двоумяла, президентшата питала по чата своята дружка Гергана Паси дали еди-кой си ставал за нещо“, разказа потресен дългогодишен служител от “Дондуков“ 2.

Таен съветник

Запознати твърдят още, че е грешна тезата как Соломон Паси наредил служебния кабинет, защото това сторила жена му Гергана. Бившата министърка по европейските въпроси се очертавала другата тайна суфльорка в пазвата на Радев. Тя даже си позволила да подхвърли няколко имена за министри, които също минали на събеседване. Хитрата пловдивчанка се самопредложила за външен министър, но не й се отворил парашутът.

„Истината е, че Радеви и семейство Паси се сдушиха през последните месеци. От това, което чувам, заедно си ходят на гости, играят белот до ранни зори. Според мен едно назначаване на Герганчето би било равносилно на харакири за Радев, който иска да се покаже като човека с нов морал“, коментира депутат от левия политически спектър. Според неговата информация от август миналата година Гергана Паси се е превърнала в нещо като сянка на първата дама. Тя съветвала Десислава Радава буквално за всичко – от политическите ходове на мъжа й до нейното и неговото облекло. „Нищо чудно много скоро семейство Паси да се уредят с посланически пост в съседна нам държава“, намекват вече и чиновници от президентството.

2 коментара

  1. Боже каза:

    А, защо не, щом и’ казват „генерал Деси“, явно отдавна работи в сянка и хората го усещат! Ами то и назначенията го показват, наистина! Пак не случихме на президент-МЪЖ!

  2. tq каза:

    явно сте се изчерпали щом пишете глупости , за хора които непознавате жалки сте

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране