16.02.2017 | 11:44
Генерал Деси с лична охрана, държавна кола с шофьор и кабинет на „Дондуков“ 2 – пазят жената на Радев като лице под заплаха
Първата дама ползва екстри като действащ президент на гърба на данъкоплатеца

Първата дама Десислава Радева е обслужвана наравно с държавния глава Румен Радев на „Дондуков“ 2 и се ползва със същата охрана и екстри като него, разкриват потресени служители на президентството. Дамата, по-известната заради командорския си нрав като генерал Деси, има лична охрана от НСО, която бди над нея денонощно, дори когато не е заедно със съпруга си. И всичко това по неясни мотиви на държавна издръжка – от нашите данъци.

По правилник тя има право на това, само ако срещу нея има конкретна заплаха за здравето и живота й. Освен това законът отрежда решението за това дали първата дама да има лични ардове на държавна издръжка се взима от шефът от на НСО. Излиза, че Деси Радева е била заплашена по някакъв начин и затова службата за национална охрана се е заела да се грижи за безопасността й. Никой в президентството обаче не знае факт ли е това или просто госпожата е настояла да се ползва с екстри като мъжа си, за да не остава по-назад.

За капак госпожата ползва и личен шофьор с държавен автомобил, който ползва ежедневно по всякакви задачи, вместо както е по закон – само когато е по служебни дела с президента. Явно обаче съпругът й я е дарил и с подобна екстра в разрез с правилника.

Още по-странно е битуването на първата дама на „Дондуков“ 2 и то в собствен кабинет. Излиза, че тя е част от администрацията на президентството и затова се налага да пребивава там работното време на мъжа си.

„Никой не знае за какво точно й е този кабинет и с какво се занимава по цял ден, но и няма как да питаме или да проверим. Тези решения се взимат от президента Румен Радев. Явно наистина той е залепен за полата й и затова я държи тук“, коментират служители на държавния глава, озадачени и от още един факт – гардовете от НСО вардят генерал Деси дори пред кабинета й. По думите им подобни действия са меко казано странни, тъй като цялата сграда на президентството така или иначе е охранявана и няма нужда Радева да бъде пазена от охранителите и в стаята си.

Екстрите на жената на Румен Радев са плащани от джоба на данъкоплатеца и е наложително той чак по-скоро да обясни с какви мотиви е разрешил тя да ги ползва, настояват потресени служители на „Дондуков“ 2.

4 коментара

  1. ефрейтор Ташакладиефф каза:

    Бахмааму.

  2. някой каза:

    За съжаление тази жена ще го ликвидира човека.Жалко за барута!Когато нищото си въобрази, че е нещо , стават големи поразии.

  3. Колев каза:

    Преди време не се пишеше нищо за жената на Президента,защото той, Росен беше „ерген“.Тихомълком,всички половинки на герберите са накацали на важни доходоносни и синекурни длъжности,но за тях както се каза при някои случаи,или хубаво или нищо.Държавната администрация, през последните години ще се пропука по шевовете,защото те хранейки се на държавната ясла,са гарантираните гласоподаватели на „склад“,за управляващата доскоро партия.

  4. Боже каза:

    Надяваите се!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране