12.02.2017 | 15:34
Генерал Деси си заплюла кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова
Съпругата на Румен Радев искала да се самонастани в канцелария, която по протокол се полага на вицето

Битовизми и бой за кабинети върви в новата администрация на президента Румен Радев. Тон за песен задала неговата съпруга и „интимна пиарка“ Десислава. Чиновници от „Дондуков” 2 докладваха, че преди седмица свръхамбициозната бургазлийка поискала да се настани в кабинета, който по протокол се полага на вицепрезидента Илияна Йотова.

Надзор

„Сигурно си го хареса, че е най-близо до този на мъжа й, та ще може да го държи по-изкъсо”, издаде човек от президентската институция. По думите му негови колеги не знаели да се смеят ли, да плачат ли. Те първо намекнали дипломатично на новата хазяйка, че стаята, откакто се помнят, се полага на втория в институционалната йерархия. Въпреки увещанията Генерал Деси, както под сурдинка наричат президентшата, не искала и да чуе за друга канцелария.

„Истината е, че никой нищо не смее да й каже, защото жената на президента се е вживяла в ролята на главен кадровик. Уволнява, назначава… Ще ви кажа само, че заради нея в последния момент тука научихме кой за какво ще отговаря, тъй като всичко минаваше през одобрението й. Навремето Първанов, когато за сефте стана президент, беше готов със своята администрация още месец преди да встъпи в длъжност“, припомниха по-стари кадри от „Дондуков” 2.

Ако се вярва на тях, то г-жа Радева изглежда добре се справила и в уреждането на свои хора на синекурни длъжности. Тя тихомълком успяла да изконсумира щатните бройки в администрацията само за протежета. Но тъй като не й стигнали, паралелно с това, без да пита никого, вече е подготвила черен списък за чистка.

Изолация

Вицепрезидентът Илияна Йотова в началото приемала с разбиране и лека ирония случващото се, но през последните дни усещала, че тя и партията й са изолирани от течащия бурен кадрови процес. Според информацията, която върви в кулоарите на президентството, бившата евродепутатка вече имала първи челен сблъсък с Радев по темата. На него, разбира се, не пропуснала да присъства и неговата половинка, която бетер секретарка си водела бележки. Запознати с кухнята на президентството уточняват, че като жена от класа, Йотова пази хладнокръвие и дипломатичност.

2 коментара

  1. Боже каза:

    Абе, тая каква и’ е работата в президентството??? Да си стои в къщи, тя ли е президента на България? Защо ще плаща народът и за нея офис, секретарки и т.н. Ега ти наглостта!

  2. Монев каза:

    Уважаеми господа,от любимият на много българи сайт МИГ-NEWS.INFO,оставете Президента и половинката му да си изпълняват протоколните задължения.Дребнаво е да се занимавате,кой коя стая и тоалетна ще ползва на „Дондуков“-2. Роската беше „ерген“,затова ползваше по малко застроена площ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране