13.05.2019 | 18:57
Генерал Деси в скандал с „Луфтханза“
На фейсбук профила си съпругата на президента нападна германската авиокомпания и иронизира летището във Франкфурт

Със странен фейсбук статус изпъкна Десислава Радева, съпруга на българския държавен глава. От няколко часа насам това е най-обсъжданата случка в социалните мрежи.

В няколко изречения, написани яростно и с ирония, със смесица от кирилица и латиница (в тон със сленга на социалните мрежи), Радева – генерал Деси, се възмущава от немската компания „Луфтханза“ и летището във Франкфурт. От обясненията й се подразбира, че е провален полет, заради който е изтървала събитие, на което е държала да присъства. Полетът е трябвало да бъде от Франфуркт, през Валенсия до Верона.

Съобщението, изчистено от хаштагове и хиперлинкове, гласи: „Before midnight. Lufthansa – never again! Дълго и объркано е. Събор „На Мегдана на Другата България“, съжалявам, че не можах да съпреживея с вас емоцията. Но духом бях с вас!!! Надявам се да се срещнем догодина във Верона! Ще се постарая да избера сигурна самолетна компания, за да бъда с вас всичките – 60 български фолклорни състава от 13 европейски държави! Още по-тъжно беше, че отменяйки полета ни за Валенсия 2,5 часа преди него, никой от славеното летище Frankfurt Airport  не каза едно човешко „Съжаляваме за неудобството“. Да не говорим за тяхна служителка, която подигравателно попита „Можете ли да четете?“. Иначе положението е Дойчланд, Дойчланд, убер алес“.

Изявата й идва успоредно с обсъжданата възможност немския концерн „Фолксваген“ да реализира инвестиция у нас. Съпругът й вече стана мишена на политически атаки с изказване по темата за автомобилния завод, далеч по-премерено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране