22.04.2017 | 14:38
Георги Гергов напусна ръководството на БСП, обеща на Нинова да „вади скелети“
Благодарение на моите гласове тя стана председател, припомни олигархът

Георги Гергов подаде оставка пред Националния съвет на БСП като член на Изпълнителното бюро. Аргументът му след два часа и половина дискусия на пленума е, че не иска да разделя партията.

Гергов заяви пред своите по-рано на закрития пленум, че е готов да отговори на всички въпроси, но не смята, че е извършил някакво нарушение, като е пил кафе с двама души в офиса. Минути по-късно той излезе от залата и не се върна на пленума повече Гергов уточни пред медиите, че не напуска БСП, но продължава да не разбира защо си отива сега от ръководството след 41 години в соцредиците.

Гергов коментира, че не желае да говори сега, защото е под влиянието на емоцията и може да сгреши. о другата седмица щял да се превърне в медиен герой. Закани се обаче „да вади скелети“. Поясни още, че засега си остава областен лидер на БСП-Пловдив, ако не решат и оттам да го махнат. Остава си и член на Националния съвет.

Помолен да коментира какво е имал предвид под „ненаказано добро“ – негова констатация, направена още на идване на пленума, Гергов заяви по адрес на лидера Корнелия Нинова: „Е, вие какво сега – трябва да ви казвам, че благодарение на моите гласове тя стана председател, така ли?“ По време на дългата дискусия той е бил защитен предимно от вътрешнопартийни опоненти на Нинова.

По време на изслушването Гергов застанал на трибуната и обвинил Нинова, че Румен Овчаров е сивият кардинал на идеята за оставката му. Овчаров скочи отрекъл твърдението.

Зад Гергов пък застанали Ангел Найденов и Атанас Мерджанов, разказаха участници в заседанието. Не разбирам защо му искаме оставката, попитал съпартийците си Найденов, а Мерджанов напомнил, че и други са пили кафе с главния прокурор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране