09.09.2017 | 20:04
Георги Гергов събра соцактив на вечеря, вече са заподозрени
Изваденият от Изпълнителното бюро на БСП след скандала "ЦУМ-гейт" Гергов е повел и хорото на тържеството в навечерието на 9 септември

Бизнесменът и пловдивски социалист Георги Гергов е събрал на вечеря партийци, сред които и доста видни в родния си Пловдив. Сбирката е била в хотела му в града под тепетата „Санкт Петербург“, става ясно от снимки от срещата, разпространени в медиите.

Изваденият от Изпълнителното бюро на БСП след скандала „ЦУМ-гейт“ Гергов е повел и хорото на тържеството в навечерието на 9 септември. Въпреки че той и хората му в левицата участваха дейно в избора на Корнелия Нинова за председател на БСП, след случая в ЦУМ с действащи лица главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на „Овергаз“ Сашо Дончев, Нинова поиска оставката на Гергов от екипа си на „Позитано“ 20. Това предизвика и публичен разрив между двамата.

Сайтът No Comment, минаващ за приятелски на самия Георги Гергов, заподозря опит за сговор срещу ръководството на БСП – срещата с домакин Гергов била с цел формиране на вътрешнопартийно опозиционно движение. На разпространените кадри се виждат бившият председател на левицата Михаил Миков (който само преди дни разпространи остра позиция срещу Корнелия Нинова, б.р.), бившият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов. На срещата е присъствал и ексдепутатът и шеф на комисията по вътрешна сигурност Атанас Мерджанов. Последният е сочен за водач на опозиционерите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране