03.10.2017 | 22:27
ГЕРБ-Хасково страда: „Деляне, на кого ни оставяш“
300 души в хор защитиха депутата и заклеймиха кмета, точно каквато е повелята на партията

ГЕРБ-Хасково и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов направиха рядко срещано изпълнение в стил „Деляне, на кого ни оставяш“ в понеделник. Вечеринката силно напомняше на „Тлаката в Алтъново“ на Иван Вазов, на която се появява Бойчо Огнянов. Така бе посрещнат заместникът на Бойко Борисов по организационните въпроси Цветан Цветанов. Както на тлаката всички са вперили взор в Огнянов, в Хасково всички гледаха на Цветанов като на спасител на местната организация, стройно изградена на роднинско-приятелски принцип. И се надяваха трусовете да не ги застигнат. Делян Добрев се появи като мъченик, когото злите врагове не оставят на мира. А всички в хор го разкандърдисваха да не излиза от политиката.

„Изключително тежко е за мен, който не съм влязъл в политиката „от задната седалка на един мотор“, а съм извървял честно своя път с работата си, да чувам всяка вечер в новините какъв измамник съм. Всичко това ме омерзи и струва прекалено скъпо на моето семейство“, разказа разчувстван Добрев пред съпартийците си, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Той обяви, че ще съди Елена Йончева за набеждаване.

300 души, верни на партията люде, изпълнили салона на Научно-техническия съюз в Хасково, се прескачаха да вземат думата в защита на Добрев, без да пропускат възможността да се докарат на Цветанов, като заклеймят останалия без подкрепа кмет Добри Беливанов.

Цветан Цветанов подсили ефекта от случващото се със затрогващи думи за депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев. Описа го като „достоен, честен, почтен човек“. Той изброи масовата подкрепа за Добрев не само от местната общественост, но и от неправителствени организации, работодателската КРИБ и дори енергийния регулатор КЕВР. Припомни силните министерски дни на Добрев в енергийното министерство и дори му приписа идеята за санирането. Заместникът на Борисов обвърза атаката срещу депутата на ГЕРБ с обвинението срещу бившия енергиен министър на БСП Румен Овчаров, което вече било прецизирано от прокуратурата. И припомни, че именно Добрев е оглавявал комисията в парламента, събрала доказателствата срещу Овчаров.

Извън аплаузите и речите запознати с работата на общината подозират, че в дъното на шуробаджанашкия скандал с назначенията стоят спорове около разпределяне на обществени поръчки в общината. Те са довели до разрива между кмета Добри Беливанов и Делян Добрев, който като областен лидер на ГЕРБ в Хасково беше обвинен от опозицията в кадруване. Повод за спора им се превърнали 2-та милиона лева, които отпусна правителството за справяне с проблема с урана в питейната вода. Сумата беше гласувана още в първите дни на кабинета „Борисов 3“ и издействана по лична инициатива на депутата.

Кметът на Хасково Беливанов, от когото ГЕРБ оттегли доверието си, бил поканен на партийното събитие на ГЕРБ, в началото каза, че ще отиде, но по-късно реши да избегне другарския съд. Делян Добрев използва случая, за да обясни, че опорните точки на кмета идвали от „една партийна централа“ (на БСП). А общината е загубила двама професионалисти, визирайки заместниците на градоначалника Милена Трендафилова и Евгени Консулов, които са си подали оставката заради „интригите в общината“. В интервю за сайта haskovo.net Беливанов заяви, че няма да подава оставка, независимо дали ще бъде изключен от партията. „Аз съм член на ГЕРБ, но ако ме изключат, ще продължа да си изпълнявам задълженията като кмет на Хасково“, каза Беливанов. Той обяви още, че екипът на общината е работил добре, а ако е имало проблеми, те са свързани с процедури. И допълни, че няма значение дали роднини са превзели общината, ако работят добре.

А Цветанов продължи към друга община. От известно време е влязъл с ролята на друг вазов герой – Миткалото. Кръстосва надлъж и нашир държавата, за да стяга редиците на партийците по места за предстоящите през 2019 г. избори. Партийното събрание в градове и паланки ще продължи рефрена на партията за здрав дух в здраво тяло. Масовки, които силно напомнят конгресите на БКП, на които злият капитализъм бе разгромен, а нашите хора получават 99% подкрепа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране