04.05.2018 | 13:02
ГЕРБ изчислиха – Нинова е заработила само 110 лв. за два месеца

Мнозинството се противопостави на предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и го нарече популизъм. Комисията също отхвърля идеите на соцлидерката за промяна в парламентарния правилник. „От 1000 гласувания Корнелия Нинова е участвала в 37 от тях, коефициентът на участие на г-жа Нинова е 3,7%“, изчисли председателят на правната комисия Данаил Кирилов. Данните са за периода от 1 февруари до 31 март 2018 г., уточни народният представител. Нейното възнаграждение трябва да е 110,20 лв. , което означава, че всичко над 111 лв. е незаконно получено по смисъла на закона“, заключи Кирилов.

От януари до април Нинова има 8 отсъствия, а Цветанов има 16, ако тя има 110 лв. изработени, той има само 60 лв., вметна Славчо Велков. Отвърна му Данаил  Кирилов: „Г-н Цветанов е участвал в 300 гласувания – точно 10 пъти повече от Корнелия Нинова.“

Съпартиецът му Красимир Велчев изтъкна колко губят народните представители, след като си зарежат бизнеса и станат депутати – той самият обеднял два пъти. Освен това му трябвали по два часа, за да се подготви за телевизионно участие. Това също е работа, особено пък, ако е в събота и неделя, изтъкна Велчев. „Като ви слушам – живи да ви оплачем!“, иронизира соцдепутатът Филип Попов. Кое е несправедливо, г-н Велчев? Това, че за 4 дни работа в НС получавате 8 пъти над минималната работна заплата, добави социалистът.

Съсипахме един цял ден, в който можехме да свършим нещо полезно, направи забележка Вежди Рашидов. Той напомни, че България е парламентарна република. Едни водещи, които иначе обичат народа, а мразят депутатите, получават по 15 хил., три пъти повече, оплака се той. Рашидов нахока социалистите: „Моля да мълчите, ще ви изкарам всичките, които сте ходили при Цветан Василев!“ Като искате да сме равни, приберете си децата от училищата в Америка тогава, изригна творецът. Рашидов изтъкна още колко дарения е правил за лечението на големи актьори и творци, включително комунисти, докато от БСП не им помогнали.

Крум Зарков напомни на Вежди Рашидов, че е похвално направеното от него, но благотворителността е личен акт, а депутатите са в парламента, за да премахнат именно нуждата от нея, визирайки необходимостта именити българи и обикновени граждани да събират пари за лечение. И добави, че отсега мисли къде ще учи 5-годишният му син, защото хората бягали от некачественото образование у нас. И за това също са отговорни българските депутати, напомни социалистът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране