Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

ГЕРБ пак бесни на БСП, проваляли диалога с ЕС

share

От ГЕРБ отново се вкараха в обяснителен и обвинителен режим, след като от БСП поканиха Бойко Борисов да докладва пред депутатите. Този път управляващите се засегнаха от исканията на левицата правителството да разясни позицията си по Пакета за мобилност на ЕС.

Как така премиерът ще ходи в НС в деня, в който в София пристигат всички лидери на държавите от Европейския съюз, попита депутатът Тома Биков. Той даде извънреден брифинг след пресконференцията на БСП по-рано днес. Очаквано депутатът започна с обвинения, че опозицията не се интересува от нищо друго, освен да съсипва имиджа на България по време на европредседателството.

От една година премиерът Бойко Борисов поставя въпроса за Пакета за мобилност на всяка своята среща с всеки европейски лидер, обясни Биков. Той нарече днешната пресконференция на БСП „последен опит по някакъв начин да се хвърли сянка върху българското европредседателство“.

Викане на премиера в НС в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери, плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за първи път в този формат – самият въпрос е потвърждение на това – не ги интересува нито какво ще им каже премиерът, нито какво прави правителството, интересува ги да събарят държавата, нищо друго, отсече Биков.

социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.