07.04.2018 | 16:37
ГЕРБ даде 320 000 лева на социолозите от „Тренд“ (документ)
Психоложката Диана Бакалова прибрала 8 400 лева по граждански договор, Антоанета Христова чака хилядарките си

320 000 лева подари управляваното от ГЕРБ Министерство на вътрешните работи на любимите си социолози от т. нар. Изследователски център „Тренд“. Агенцията прибира парите, за да проведе национално експертно изследване на тема „Ранно разпознаване на признаци на радикализация с оглед осъществяване на ранна превенция„.

Финансирането е с европейски пари, идващи от по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Бенефициент е Институтът по психология към МВР, а общата стойност на проекта е 3 427 259 лева., от които 2 913 170 лева са европейски пари, а 514 088 лева са национално съфинансиране.

Изпълнители на крупната обществена поръчка са Йоланда Константинова Зографова – Драганова, Диана Иванова Бакалова, Антоанета Георгиева Русинова – Христова, Валентина Мариусова Николова – Иванова (експерти – изследователи) и фирмите Изследователски център „ТРЕНД“ ООД, „ЕА“ АД и „АСЕС“ ЕООД.

Данните от информационната система за управление на структурните инструменти на ЕС в България показват, че към момента пари са получили експертът Диана Бакалова – 8 400 лева по граждански договор; социолозите от „Тренд“ – 320 000 лева; „АСЕС“ ЕООД – 485 500 лева за обучение на служители на МВР за работа с полиграф; 114 400 лева за доставка на полиграфи и 74 800 лева за отпечатване на информационни материали. Психоложката Антоанета Христова, която е част от армията на неграмотните политически тв коментатори, все още не е получила пари по многомилионния проект.

Европроектът трябва да приключи през декември тази година.

Социологическата агенция „Тренд“ работи основно с вестник „24 часа“, контролиран зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов чрез „издателката“ Венелина Гочева. Във всекидневника се представят „изследванията“ на социолозите, които са по едно почти всяка седмица. Изключителната продуктивност на „Тренд“ силно озадачава старите социологически агенции, тъй като провеждането и анализът на данните от едно проучване отнемат повеме от месец. Поради тези причина в политическите и бизнес среди върви упорит слух, че „Тренд“ били силни единствено в „съчиненията“ и „стъкмистиката“.

Собственици на Изследователския център „Тренд“ ООД са Анастас Стефанов, Димитър Ганев и Евелина Славкова.


3 коментара

  1. мизерен знаещ каза:

    чети ти говедо, не може всичко което не ти харесва, на теб и на хората от тази пародийна агенция тренд, да е поръчка. От фактите боли-320 000 бона за изследване! Срамотааа

  2. до знаещ каза:

    ти, платен глупако, подписал се като знаещ, прочете ли графата в документа на име Тръжни процедури. Хората и линк са ти сложили платен идиот от тренд, за да те улеснят – да кликнеш и да видш колко пари са отпуснати за Национално експертно изследване. И там пише – 320 000 лева

  3. знаещ каза:

    Информацията ви е абсолютно неверна. Кой обслужвате с подобна информация? Поръчка май има Мигнюз. Проблемът ви е, че е много явна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране