11.05.2013 | 15:46
ГЕРБ подготвили 350 000 фалшиви бюлетини!
ДАНС и прокуратурата предотвратили грандиозна фалшификация на изборите утре
Йордан Бончев, собственик на "Мултипринт"

През нощта ДАНС и прокуратурата са предотвратили грандиозна фалшификация на изборите на 12 май. Машинацията е подготвена от ГЕРБ и се случва за пръв път в историята на страната, съобщи ТВ7.

350 хиляди незаконни и фалшиви бюлетини са отпечатани в костинбродската печатница „Мултипринт“, спечелила поръчката за отпечатване бюлетините за утрешния парламентарен вот. По закон до 8 май е приключено с печатането на истинските бюлетини за вота и те са били извозени до секционните комисии . След това печатницата е трябвало да бъде затворена и да се спре печатането на бюлетини.

Два дни по-късно обаче в печатницата са открити отпечатани още 350 000 бюлетини – в 10 палета по 35 000.  Те са фалшиви и незаконни – защото са отпечатани след крайния срок, подготвени са за нещо друго -за фалшификация на вота

350 хиляди бюлетини всъщност са около 10% от очакваните гласове на изборите.  Коя партия би могла да стои зад това? Оказва се, че  печатницата „Мултипринт“ е собственост на Йордан Бончев, общински съветник на ГЕРБ в Костинброд и е сочен за дясна ръка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в региона.

Нещо повече – поръчката за отпечатването на изборните бюлетини е възложена от Росен Желязков, човекът на Бойко Борисов в Столична община и Главен секретар на Министерски съвет по времето, когато е спечелена поръчката за бюлетините от Мултипринт.

Скандално е и че операцията в печатницата „Мултипринт“ е направена без МВР.  Очевидно прокуратурата и ДАНС нямат доверие във вътрешното министерство.  Все още няма информация колко и кои са задържаните при спецакцията лица, но се предполага, че Бончев и Желязков са сред тях.

Loading...

2 коментара

  1. pen4o каза:

    Знае ли костинбродския гербер Йордан Бончев, че Мишо Бирата го чака с нетърпение ? ? ? Амин . . .

  2. STANI каза:

    Pederasii,,,,

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране