07.08.2018 | 13:51
ГЕРБ предлагали петцифрени заплати да купуват депутати от БСП

БСП не е за продан, закле се Кирил Добрев

Петцифрени заплати обещават от ГЕРБ, за да купят депутати от БСП и целта е разбиването на парламентарната група. Това обяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев пред медиите.

При първия случай си мислих, че е някаква грешка или че човекът е податлив. При втория случай също си помислих, че е грешка. Нещата не изглеждат добре. Прави се опит да бъдат платени народни представители от БСП и пряко въпроса ми е към ръководството на ПГ на ГЕРБ – правени ли са опити да се плати на народни представители от ПГ на БСП да напуснат групата си? Няма да бъде разбита БСП. Ние всъщност искаме промяна именно на този модел и се борим именно с тази паралелна държава, която днес има ресурс да плаща милиони, да купува депутати. Обещават петцифрени заплати, ако напуснеш групата на БСП и нямаш никакви ангажименти освен на вотове на недоверие да крепиш правителството“, допълни Добрев.

„БСП е втора политическа сила с тенденция да става първа, а кметовете й получават средства като за от треторазрядна партия“, коментира той. Добрев заяви, че БСП е готова по всяко време за предсрочни парламентарни избори.

На въпрос дали ръководството на БСП и лидерът на партията Корнелия Нинова ще искат вот на доверие от партията си заради скандала с Бенчо Бенчев, Добрев заяви, че до 2020 пред Нинова и пред екипа й стоят няколко изпитания – европейските и местните избори догодона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране