06.07.2015 | 15:33
ГЕРБ пуска 8 депутати за кметове
"Видими резултати за България", е слоганът на управляващата партия, Цветанов отново е шеф на предизборния щаб

Видими резултати за България“ е логото на ГЕРБ за Местни избори 2015. Управляващите изпревариха всички и насред юли обявиха слогана за кампанията, предизборния си щаб и целите на кампанията. От 14 до 18 кметове на областни градове е летвата, която си вдигат мандатоносителите.

8 депутати пък ще се пуснат в битката за кметските кресла.  Това са:

Вяра Церовска е номинирана за Перник, Валентин Василев за Разград, Любомир Христов е кандидатът на ГЕРБ в Шумен. В Търговище управляващите залагат на Дарин Димитров, а в Ловеч Корнелия Маринова била безапелационна, каза Цветанов. Георги Андонов е изборът на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев, а Кирил Котев – ще атакува Сандански. Всички областни кметове на ГЕРБ в момента ще повторят своя мандат, потвърди Цветанов.

Управляващите планират да вземат още над 100 кметове на по-малки градчета и общини, както и 1700 общински съветници. Председател на предизборния щаб отново е Цветан Цветанов, а заместник му е Елен Герджиков, председател на СОС.

В щаба влизат още куп партийци, които са депутати, като сезапочне от зам.-шефа на Народното събрание Димитър Главчев, шефовете на конституционната и правната комисии – Димитър Лазаров и Данаил Киилов, Цвета Караянчева.

ГЕРБ ще представя номинираните за кметове на 13 септември в Арена Армеец, а ще открие кампанията си на 25 септември, анонсира Цветанов.

Няма партия табу за коалиции по места, уточни още заместникът на Борисов, попитан освен с БСП с кого няма да допуснат коалиции. В смесените региони обаче ГЕРБ ще си издигне собствени кандидати, макар че замисля коалиционни кандидати в 5 до 8 общини.

Цветанов коментира още, че няма спомен Иван Искров да е бил налаган на ГЕРБ за управител на БНБ, а относно новата процедура се похвали, че била повече от прозрачна. „Най-прозрачната процедура, видяхте, сме направили“, обърна се към медиите Цветанов. Той не се притеснявал от подписката на 71 депутати до Конституционния съд срещу процедурата на избор на гуверньор. ГЕРБ се допитал до конституционалисти, които успокоили, че няма да мине през съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране