20.07.2017 | 0:19
ГЕРБ със закон заради небостъргачите в София
Предвидено е сгради над 125 м да се проектират на Околовърстното шосе, след тунела за квартал "Люлин”, след 7 километър на бул. "Цариградско шосе" и зад Централна гара

Небостъргачи ще се строят само в три зони в София и няма да има такива сгради в историческия център на града. Това се предвижда в проектозакон, внесен от депутати от ГЕРБ по поръчка на главния архитект на София Здравко Здравков. Предвидено е сгради над 125 м да се проектират на Околовърстното шосе, след тунела за квартал „Люлин”, след 7 километър на бул. „Цариградско шосе“ и зад Централна гара.
Идеята е да не се закрива гледката към Витоша, както и да се съхранят зелените площи, обясни депутатът Александър Ненков.
Той каза, че през последните десетилетия София се разви като икономически и финансов център в страната. Имало все по-засилен инвеститорски интерес и все повече желание да се строят небостъргачи. Ненков обеща да се търси балансът между неспирането на инвеститорския интерес и запазването на облика на града и зелените площи.
По думите му много точно ще се дефинира какво за столицата е „зелена система“. „Когато междублоковото пространство или детската площадка попадат в обхвата на зелената система, тяхното предназначение няма да може да бъде променяно“, обясни депутатът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране