13.12.2017 | 14:20
ГЕРБ: Вотът на недоверие е саботаж на европредседателството
Добре, че са ДПС, за да вкарат мотивите на БСП в някаква рамка, коментира Тома Биков

Вотът на недоверие е саботаж на опозицията точно в дните, когато започва председателството на ЕС. Така коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков в кулоарите на Народното събрание по повод решението на БСП и ДПС да го внесат на 17 януари. „Зад вота на недоверие стои един опит за саботаж на председателството на ЕС, за да могат да обиколят телевизиите и да говорят колко лоша е България. Това целят, нищо друго, те съзнават, че са абсолютно безпомощни да създадат реалистична алтернатива“, разкритикува Биков.

А специално по адрес на социалистите, анализира, че „сигурно искат да отместят и малко вътрешния си огън по отношение на приватизацията“, предвид вътрешнопартийното напрежение, което породи скандала около соцлидерката Корнелия Нинова, участието й в приватизацията на „Техноимпекс“ и възмущението, които някои социалисти като Красимир Янков и Ангел Найденов открито изказаха. „Аз не смятам, че те са в състояние да провалят председателството, но е неприятно, че правят такива опити, иначе нямат чак такъв голям потенциал“, допълни Биков за опозицията.

„Ще имаме една седмица тук да се занимаваме с патетика и художествено слово“, заключи Биков. Той похвали ДПС, че се държат по-адекватно в разговорите за вота с БСП и им конкретизират мотивите.

„Добре, че са ДПС, малко да ги вкарат в някаква рамка, иначе изглеждат като разпасана дружина, която се чуди с какво да се занимава в НС“, коментира още Биков. Той предрече, че опозицията ще си плати политическата цена за този вот насред председателството, а ГЕРБ щели да направят всичко възможно домакинството ни да е успешно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране