03.10.2017 | 22:24
Герберката Караянчева диктува гостите в Нова тв
Бивш продуцент трябваше да компрометира Елена Йончева заради разкритията по "Кумгейт"

Зам. председателят на парламента и член на ръководството на ГЕРБ Цвета Караянчева си позволи да диктува условията, при които ще участва в предаване на Нова телевизия. Тя бе поканена от сутрешния блок на телевизията, за да коментира приятелско-роднинските назначения в Хасково, но поставила условие – да бъде поканен като гост и Александър Методиев, който е известен критик на Елена Йончева от БСП. Йончева изнесе данни за роднински връзки в общината в Хасково

Машинен инженер по образование, но изявяваща се като всезнаещ оратор на ГЕРБ по всякакви въпроси, във вторник Караянчева пое телевизионната защита на Делян Добрев, описвайки неговите „успехи“ в енергетиката и икономиката. Александър Методиев трябваше да свидетелства, че Йончева лъже, че не е получавала пари от държавата, за да прави филмите си по времето, когато бе приятелка на тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев. Той разказа, че Елена Йончева е осъществила филмите си с пари от БНТ чрез неговата външна фирма „Радиовижън“. Филмите, за които Йончева е обвинявана, че е получавала „държавни пари“, са от нейни пътувания в периода 1994-1997 г. в Африка, Чечения, Афганистан, Босна и Херцеговина, Алжир. Историята с филмите на Йончева вече бе обект на дискусия по време на предизборната кампания и дори журналистката води дело за клевета срещу премиера Бойко Борисов. „Може ли да се вярва на Елена Йончева, ако тя лъже за тези неща?“, риторично попита Караянчева, без да опровергава фактите за роднинските назначения в община Хасково, изнесени от Йончева.

Между „разкритията“ за Йончева продуцентът се разграничи и от случая през 2005 г., когато името му беше замесено заедно с още четирима италианци в измама за 1 млн. евро в Рим. Делото беше водено срещу италиански кинопродуцент, който снимал филм в България и развил схема за надписване на фактури и пране на пари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране