17.04.2018 | 17:40
ГЕРБерско театро: Районен кмет няма за какво 100 евро подкуп да вземе, „откриха“ 70 000 у съперницата на Фандъкова
Догодина идват местни избори, и почвата под краката на Фандъкова и истинските корумпета в София, се клати

Борбата с корупцията на ГЕРБ, както и се очакваше, се превърна в борба с политическите противници на ГЕРБ. Днес бе арестувана кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева, която е известна с това, че премаза на междинните избори кандидата на ГЕРБ и сериозно разклати статуквото в София.

Догодина идват местни избори, и почвата под краката на Фандъкова и истинските корумпета в София, се клати. И какво измислиха – 70 хиляди евро подкуп за… строително разрешително. И това била само „първа вноска“ от поискани 250 хиляди евро

Ами те разрешителните се издават от централната Столична община, а не от местните кметове. Разрешително за голям обект, който би могъл да плати такъв рушвет, не може да издаде районната кметица. Тя най-много да подпише за магазинче за дъвки.

Понятието „районен кмет“ е доста спорно в последните 25 години. Не е ясно изобщо трябва ли да съществува такава изборна длъжност. Просто защото това е фактически „селски кмет“ – лице без всякаква власт, което единствено има секретарка и служебна кола. Реалната власт е у „големия кмет“ – т.е. у Фандъкова. Там се раздават концесии, строителни разрешителни и пр.

В определени периоди, районните кметове дори не се избираха пряко, а се назначаваха – защото няма за какво да ги избират, като нищо не могат да свършат.

Самата Иванчева бе избрана след бунт в квартала срещу прекомерното застрояване на детски площадки и градинки. Много герберски бизнесмени, които искаха да бетонират, изгубиха пари. Но не защото Иванчева им спря строежите (тя няма това право), а защото уплашена от изборния погром в Младост, Фандъкова даде „заден“.

Гербериатът сега очевидно сериозно е стреснат, че догодина може да се повтори моделът „Иванчева“, но на градско ниво – т.е. „всички срещу ГЕРБ и мафията“. И както катурнаха бандита-кмет на Бойко в Младост, така ще катурнат и Фандъкова. И веднага – ГДБОП, полиция, спец-прокуратура, белезници. То е ясно, че мафия се сваля с революция и бесилки. Винаги така е било. Доброволно и с демокрация, няма да отстъпят. Очакваме само народът да го разбере.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране