14.04.2019 | 12:17
Гергов предаде Станишев и пак сключи сделка с Нинова
Тодор Стоилов от Пловдив влиза в евролистата, бизнесменът обещал да мълчи за подкупа от 30 милиона

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов, който доскоро бе в ледени отношения с шефката на БСП Корнелия Нинова, е вкарал свой човек в червената евролиста, пише Lupa.bg. Става дума за 31-годишния Тодор Стоилов, който в момента е председател на партийната организация в район Централен в Пловдив. Това е втората по големина местна структура в Столетницата, а Стоилов е смятан за много близък до червения областен лидер Георги Гергов.

Договорката между Гергов и Нинова е станала в деня, в който ГЕРБ претоплиха скандала от 2016 г. за предложения от Нинова рушвет в размер на 30 милиона лева на бившия председател на БСП Михаил Миков, за да не се кандидатира за втори мандат.

Бизнесменът от Пловдив, за който се смята, че е бил пряк свидетел на предложението на Нинова, й се е обадил миналата седмица, за да я оферира за следното: Аз няма да говоря по скандала, но ти ми даваш място за мой човек в евролистата.

Преди окончателното подреждане на списъка от тясното ръководство на БСП за Европарламента, се говореше, че Станишев може да получи по-задна позиция извън избираемите места. Фигурирането в избирателната листа все пак му даваше шанс да влезе отново в Европейския парламент чрез преференции.

Според апаратчици от „Позитано“ 20 с тази сделка Нинова днес си гарантира гласовете и на хората на Гергов в Националния съвет при гласуването на листата. Така Корнелия Нинова бе избрана и за лидер на БСП.

Тодор Стоилов бе и кандидат за депутат от Пловдив на предсрочните парламентарни избори през 2017 г.

Прави впечатление, че в предложената от Изпълнителното бюро евролиста, която днес трябва да бъде утвърдена от Националния съвет на БСП, липсва и името на сегашния евродепутат Петър Курумбашев. Той е представител на гражданската квота, но е смятан за близък до лидера на ПЕС Сергей Станишев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране