22.04.2017 | 17:17
Гергов записвал лични разговори с Корнелия Нинова, заплашва да ги даде на медиите
Олигархът обеща от другата седмица да стане „медиен герой“, плаши кликата й със скандални разкрития

Бизнесменът Георги Гергов, който днес напусна „доброволно“ Изпълнителното бюро на БСП, е записвал част от личните си разговори с председателката на партията Корнелия Нинова. Част от тях са от май 2016 г., когато 48-ият конгрес на червените неочаквано я избра за председател на партията, научи МИГNews.

По настояване на Корнелия Нинова, на днешното си заседание Националния съвет на БСП поиска оставката на Георги Гергов. Причината за това е посредничеството на бизнесмена при организирането на скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена и издател на вестник „Сега“ Сашо Дончев. По време на разговорите главния прокурор недвусмислено е заплашил Дончев с проблеми с прокуратурата, обвинявайки го във финансиране на партията на Христо Иванов „Да, България“ и на телевизия БИТ.

На закрития за медии Национален съвет Корнелия Нинова е заявила, че при създалата се ситуация не било морално Георги Гергов да остава в ръководството на БСП и затова трябвало да подаде оставка. Тогава бизнесменът казал, че разполага със записи на техни разговори, в които се говори за пари и подкупи, за да бъде избрана тя за лидер през май 2016 г. Както е известно, именно чрез близките до Гергов делегати, Корнелия Нинова успя да спечели битката на поста.

Другата част от разговорите са свързани с финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев и тази за последните парламентарни избори. В разговорите Корнелия Нинова директно си признавала, че оръжейни търговци са лобирали за номинирането на Радев, както и именно че те финансирали медийната му кампания, твърдят депутати от БСП. Отново за пари се говори и в записите им преди парламентарните избори през март. Станало е ясно, че Георги Гергов е събирал пари от бизнеса за „черната каса“ на партията. БСП е получила около 2 милиона лева за изборите от компанията Лукойл, чиито главен мениджър в България е Валентин Златев. Именно в руската фирмата работи и съпругът на Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране