17.02.2020 | 22:52
Гешев замазва за заповедите от Борисов
Главният прокурор зове политиците да не му казват какво публично да прави

В опит да се разграничи от публичните разпореждания на Бойко Борисов, главният прокурор Иван Гешев прати политиците „да си вършат работата“ и да спрат да му казват какво да прави. Опитът за разграничение дойде броени часове, след като премиерът нареди „да се размаже всичко живо“, което „цапа въздух, земя, вода“.

„Президентът дава акъл накъде да гледаме, министър-председателят Борисов кой да размажем или не размажем или аз да размажа, разни бизнесмени – Божков дава акъл, Домусчиев дава акъл, разни социално слаби консултанти като Ковачки и те дават акъл. Корнелия Нинова и тя се изказва. Каракачанов – били сме извършили политическо убийство. Ако обичат да си вършат работата“, заяви Гешев. Неговата работа била да има ред, справедливост и спокойствие. В дребни политически игрички, в ниски политически игрички прокуратурата няма да участва и главният прокурор не смята да участва, каза той.

Гешев се заинати и за проверката на приватизацията, той добави, че е нужно своята отговорност да поеме и политическата класа. Главният прокурор изрази доволство, че се предприемат необходимите законодателни изменения, а за да имало справедливост, можело да се промени и Конституцията.

Все още не е ясно дали Васил Божков е бил в ареста в ОАЕ. Документите за екстрадицията най-накрая били преведени и пратени в Министерството на правосъдието. „Мен ме изненадва, че е бил задържан 20 дни. В тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната“, заяви Гешев. Припомняме, че на 30 януари той обяви, че бизнесменът „вероятно е задържан“ в ОАЕ. Отново той, но на 2 февруари, каза, че от Емирствата са потвърдили задържането на Божков. За арест на бизнесмена преди 3 дни заговори и бившият вицепремиер Валери Симеонов.

Гешев се срещна с двайсетина кметове на малки общини и кметства и отново повтори мантрата си, че в края на годината битовата престъпност щяла да е друга. Бяха депозирани данни за извършени корупционни престъпления в местната власт и в съдебната система, заяви говорителката Сийка Милева. Кметовете са поискали съдействие за видеонаблюдение. По стар гербаджийски маниер след срещата те бяха строени да благодарят, този път на Гешев, който бил „последната им надежда“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране