10.03.2018 | 15:19
Гинка завършила лингвистика, а мъжът й – атомна физика
Гинка и Славчо Върбакови не са участвали в приватизационни сделки и обществени поръчки

Познавам Гинка Върбакова от 20 години – и нея, и семейството ѝ. Тя е млад, интелигентен и почтен човек. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова за собственичката на „Инерком“, която е на път да придобие активите на ЧЕЗ в България

Самата Петкова подаде оставка заради напрежението около сделката и познанството с Върбакови. Все пак коалиционните партньори в правителството решиха през изминалата седмица, че няма да приемат оставката ѝ.

Петкова обясни пред bTV, че с Гинка Върбакова и съпруга ѝ я запознал неин познат, който по-късно станал кум на двойката. Върбакова е завършила лингвистика, а съпругът ѝ – атомна физика, стана ясно от думите на енергийния министър. Гинка и Славчо Върбакови не са участвали в приватизационни сделки и обществени поръчки. Петкова пък подала оставка, „в момента, в който разбрала“, че Върбакова е одобрена за купувач на активите на ЧЕЗ, за да нямало съмнения около сделката. Теменужка Петкова бе категорична, че общ бизнес с Върбакова няма.

Енергийната министърка отбеляза, че няма нищо притеснително в това Гинка Върбакова да купи българския бизнес на чешкото дружество. По думите й няма как държавата да стои зад сделката между „Инерком“ и ЧЕЗ. Петкова опроверга твърденията на чешкото дружество, като посочи, че във времето й на енергиен министър не е получавана оферта към държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ.

Наскоро лидерът на ДСБ Атанас Атанасов сподели, че Славчо Върбаков е енергичният двигател на семейния бизнес и той е известен на ДАНС заради афера с фалшиви телефонни импулси, които източвали БТК.

1 коментар

  1. Експерт каза:

    В кой университет са завършили?В Бургаския свободен, в Ботевград или във Варненския свободен.Може и пък да са учили случайно в Русия?Там физиката и лингвистиката са на мода.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране