30.09.2016 | 22:32
Гладни бунтове във вестник „Стандарт“, Тодор Батков спасил Славка Бозукова от линчуване
Журналистите не получават заплати с месеци, докато шефката им се угоява

Главната редакторка на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова е щяла да бъде линчувана от подчинените си преди няколко дни, разкриха хора от всекидневника.

Повод за яростта на служители и журналисти била поредната гавра с тях, след като вместо дългоочакваните заплати, те получили по 100 лева за бог да прости. От доста време насам Славка Бозукова се крие и не се появява пред подчинените си, но преди седмица объркала посоката на движение, влязла в редакцията и почти целият личен състав нахлул в кабинета й да иска обяснение за ситуацията.

Търпението на репортерите, редакторите, рекламистите и служителите се изчерпало, защото с месеци на се получавали договорените възнаграждения. От време на време главната редакторка им хвърляла по 200-300 лева, за да ги залъже и успокои, на задълженията на издателя набъбнали застрашително. Последната си пълна заплата вестникарите получили през май. Саморазправата с Бозукова в редакцията била осуетена от пристигането на адвокат Тодор Батков, който притежава 34 процента от губещото издание. Бившият собственик на футболния клуб „Левски“ извадил куфарче с пари и раздал по една заплата на колегията.

Това обаче едва ли ще замаже очите на недоволните за дълго. Хората с „Стандарт“ бедстват. Има няколко случая на цели семейства, които изкарват прехраната си във вестника. Стигнало се до там мнозина да потърсят банките и да теглят кредит, за да изплащат текущите си задължения за живот.“Положението е повече от трагично, Славка дава заплатите на няколко души тайно. Останалите сме оставени на фотосинтеза“, казва колега пред „Галерия“ пожелал анонимност, защото се надявал, че някога издателите му ще се издължат.

Цялата драма се случва на фона на лукса и разкоша, в който живее и се угоява Славка Бозукова. Напук на кризата и натрупаните многобройни задължения на „Стандарт“, главната редакторка на излиза от скъпите ресторанти. Два пъти в годината ходи на лукс шопинг в европейската столица на модата Милано, откъдето се връща разкрасена. Синът й Йоан шофира супер тузарски мерцедес за 200 000 евро. Придружават го трима охранители с джип БМВ Х5.

На подобна показна наглост са способни само хора със затлъстял морал и мислене. Вестникът е оставен на самотек и лети към фалит, а Бозукова се опитва да вземе последно десет от олигарси, политици и пиар агенции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране