17.10.2019 | 14:44
Гласят Херо за заместник на Балъков?
Натискат героя от САЩ`94 да подаде оставка

Заседанието на Изпълкома на БФС, което ще се проведе утре се очертава да бъде едно от най-интересните в последните години. Освен нов президент на централата, членовете на футболното бюро ще избират и нов национален селекционер. Ако Красимир Балъков не подаде оставка, той почти сигурно ще бъде освободен от поста си, твърди “Меридиан мач”. Първи избор за негов наследник е Димитър Димитров – Херо.

След месец националите имат два мача – домакинство на Чехия от европейските квалификации и контрола, за която съперникът ще бъде избран от ФИФА. До тогава няма как се проведе Конгрес и затова Изпълкомът ще трява да избере нов селекционер. Херо в момента е свободен, след като напусна с големи скандали казахстанския Иртиш. Той бе спряган за наследник на Стойчо Стоев в Лудогорец, но в крайна сметка в Разград продължават за разчитат на Станислав Генчев.

В БФС са наясно, че треньорската смяна е наложителна след слабите резултати на отбора, а и не са много специалистите, които са готови да запретнат ръкави. Целта на новия наставник ще е не само да води тима в двата предстоящи мача, но и да подготви отбора за очертаващите се полуфинал и евентуално финал в плейофа в Лигата на нациите.

Димитър Димитров вече е водил националния отбор. Това се случи в периода 1998-1999 година, а с него начело направихме 0:0 с Англия на “Уембли” и 1:1 на “Българска армия” в бенефиса на Христо Стоичков. След това Херо бе директор на националния отбор по времето, когато начело бе Камата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране