18.07.2017 | 0:01
Главчев върти педали 19 км за купа „Васил Левски“
Шефът на парламента връчи наградите на победителите пред паметника на Апостола в Ловеч

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в юбилейното колоездачно състезание за Купа „Васил Левски“. Двудневната обиколка, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, се проведе под неговия почетен патронаж.

Преди да се включи в надпреварата между любителите-колоездачи по 19-километровото разстояние от село Къкрина до Ловеч, Димитър Главчев отбеляза пред журналисти, че фигурата на Васил Левски е толкова голяма, че всеки българин може да намери в нея нещо за себе си.

„Той е най-светлият образ в нашата история, пример за честност, за искреност, за свободолюбие, добави председателят на парламента. Ако перифразираме неговата мисъл „Времето е в нас и ние сме във времето“, се надявам Левски да е в много от нас, защото всички го носим в нас, посочи Димитър Главчев.

Председателят на Народното събрание връчи наградите на победителите в категория „Мъже” пред паметника на Васил Левски в Ловеч.

Колоездачното състезание за Купа „Васил Левски“ бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896” – Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране