28.04.2016 | 8:27
Гледат делото срещу Христо Бисеров на втора инстанция
Първото дело влиза днес в Софийски апелативен съд

Делото срещу бившия заместник-председател на 42-ото Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси Христо Бисеров тръгва на втората съдебна инстанция.

Първото съдебно заседание по делото срещу Бисеров в Софийския апелативен съд (САС) започва днес (28.04), след като в края на миналата година Софийски градски съд (СГС) го оправда.

Бисеров отговаря пред съда по обвинения за три престъпления – неплащане на данъци в особено големи размери, за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки и за деклариране на неверни данни пред Сметната палата.

През февруари Софийска градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу него и Ивайло Главинков поради недоказаност на обвинението за „пране на пари“. До момента Бисеров не е коментирал случая пред медиите. Той дори се яви като свидетел по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но и там запази абсолютно мълчание.

По съдебния казус на Бисеров беше разкрита временна парламентарна комисия. На 3 ноември 2013 година Бисеров подаде молба за напускане на ДПС и НС като се посочваше единствено, че мотивите му са лични. На 7 ноември бе съобщено, че прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране