26.02.2017 | 0:01
Годежът между ГЕРБ и БСП вече мина, готви се сватбата. Кумува им пловдивски свинар
”Фалшивата десница се разпада, досега поне спираше левицата, сега и това не може”

Годежът между ГЕРБ и БСП вече мина, готви се сватбата, заяви лидерът на Нова република Радан Кънев в събота по време на откриването на предизборната кампания на формацията в Пловдив.

”Кумува един пловдивски свинар. Думите може да са смешни, ама изобщо не е смешно. Отвратително е. И много други с претенция, че са десни, са готови да се покатерят на трапезата на всяка цена – признаха си го и Марешки, и Москов. Как тогава хората няма да мразят властта?!“, попита Кънев, който води листите на Нова Република в 25 район в София и във Варна.

”Нова Република е смелата дясна алтернатива – а днес наистина трябва смелост. Вижте какво се задава. БСП се е озъбила за властта – вижте им водачите на листи. Ченгета и антиевропейци! Вижте на ГЕРБ листите – агент Николай –Георги Марков, който като конституционен съдия спря закона за отваряне на досиетата. Вижте на бившите реформатори листите – вътре са хората на Бареков, Пеевски и Бриго Аспарухов. Когато имаш всичко това срещу себе си, трябва наистина смелост. Но пък е много лесно да се ориентираш къде ти е мястото – разликата е очевидна. Нова Република е алтернатива на всички тези крадци и мошеници“, каза говорителят на Нова Република Трайчо Трайков, който е водач на листите в 23 многомандатен район в София и в Благоевград.

Трайков се обърна към всички онези, които са го подкрепили на президентските избори: ”Сега ме срещат и ме питат: Трайчо, къде си? Защо сте разделени? Защо стена толкова малки парчета? Хората наистина са объркани. Аз им казвам винаги едно и също: Нито сме разделени, нито сме малко. Обединени сме в Нова Република“.

Радан Кънев каза, че точно заради всичко това, днес фалшивата десница се разпада пред очите ни. ”Досега поне спираше БСП, вече и това не може. ГЕРБ и неговите патерици управляваха като комунистите и накрая хората си казаха – ами, каква тогава е разликата? И започнаха отново да гласуват за комунистите“, коментира той.

Радан Кънев обяви като основна задача на Нова Република изграждането на новата българска десница, която да победи комунистите и да предложи истинско дясно управление.

Домакин на събитието бе Дани Каназирева от ”Съюз за Пловдив“, който заедно с ДСБ и Балгарска демократична общност създадоха Нова Република. Каназирева е водач на листите в Пловдив и Пловдив област.

„По цял ден ни показват БСП и ГЕРБ и ни убеждават, че само това е изборът. Ние обаче искаме повече. Не искаме партийци да продължават да управляват живота ни. Не искаме младите да са принудени да се записват в партия, за да имат шанс да започнат работа. Не искаме партийците да притискат бизнеса и да трупат богатства на гърба на свободните хора“, каза Каназирева.

Председателят на предизборния щаб на Нова Република и на ДСБ Стоил Яков се обърна към всички присъстващи с призив да запасят смелостта си.”Като председател на предизборния щаб не мога да обещая много неща, но със сигурност мога да обещая, че нашите опоненти, всички псевдодесни и политически дилъри, ги чака тежък бой, много мъка и болка. Защото истината боли. А ние сме истинската, единствена дясна алтернатива“, каза Яков.

На откриването на кампанията на Нова Република бе представен и националният вестник ”Нова Република“, който десните обещаха да стигне до всеки български дом.

1 коментар

  1. Питам1 каза:

    „НОВА РЕПУБЛИКА“! А има ли „СТАРА РЕПУБЛИКА“!?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране