28.06.2019 | 17:58
Крайно неприятно: Вкараха в лудница наш легендарен олимпийски шампион!
Първо е приет в клиника, след това го прехвърлят в психодиспансер, симптомите на заболяването му са стряскащи

Легендарният боксьор Даниел Петров, известен с прякора Пинчера, е в психиатрично отделение в София, информира БЛИЦ. Преди това 47-годишният легендарен спортист, който на Олимпиадата в Атланта през 1996 година спечели титлата в категория до 48 килограма, е бил приет в клиниката „Софиямед”.

Петров, който е родом от Варна, но живее от години в столичния квартал „Дружба”, се е почувствал зле преди седмица. Пинчера първо е настанен в споменатата вече болница, а след четиридневен престой там е прехвърлен в психодиспансера, намиращ се до Сточна гара. Това се е случило вчера.

Подробностите за здравословното състояние на Пинчера са потресаващи. Само за ден-два дланите му почернели, след това от дланите до лакътя се появили червени петна с огромни мехури.

Олимпийският шампион в категория до 48 килограма от Игрите в Атланта през 1996 година започнал да губи равновесие, появил се и тремор в краката. Още по-притеснителното било, че имал проблеми с паметта – взел да забравя. След тези симптоми той бил веднага приет в „Софиямед”, където установили, че проблемът идва от черния дроб. В клиниката Петров останал четири дни, а от вчера е в психодиспансер.

Тук идва и въпросът – защо там е настанен Пинчера? Според негови близки, които не пожелаха да бъдат цитирани, Даниел е едва ли не насила пратен в психото до Сточна гара.

В тази връзка екип на БЛИЦ посети днес въпросния диспансер, в който обстановката е повече от потресаваща – стари и порутени бунгала, около които е пълна пустош. Сякаш си се прехвърлил с машина на времето при социализма от 70-те години.

Оттам потвърдиха, че 47-годишният Даниел Петров е наистина при тях, но никой от екипа не пожела да бъде цитиран по подобие на близките му. Всички обаче бяха категорични, че Пинчера сам е изявил желание да го приемат и се е подписал под няколко документа.

„Моля ви, това са измислици. Човекът е тук по свое желание. Имаме подписа му, но е абсурд да ни карате да ви покажем документите. Той има проблеми с черния дроб. Това е рефлектирало върху психиката му. Има доста заболявания на този орган от човешкото тяло, които оказват влияние върху мозъка. Затова го прехвърлиха при нас. Няма как обаче да ви съобщим точна диагноза. Засега не знаем колко време ще остане Петров при нас”, заяви жена от екипа на психодиспансера, която отказа да бъде цитирана с името си официално.

Впечатляващата визитка на легендарния боксьор:
Даниел Петров е роден на 8 септември 1971 година във Варна.
Най-големите му постижения в бокса са впечатляващи:
Олимпийски шампион от Атланта 1996 година в категория до 48 кг
Олимпийски вицешампион от Барселона 1992 година
Световен шампион от Берлин 1995 година
Двукратен европейски шампион (1993 и 1996)
Сребърен медалист от световното първенство през 1993 година
Два пъти бронзов медалист от световни първенства
Два пъти бронзов медалист от европейски първенства

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране