10.03.2017 | 20:05
Гонят извънземните от БАН!
Досиетата хи-хи-хикс

Млади учени астрофизици от БАН се организираха в подписка срещу печения клиент на „После“ – учЕния Лъчезар Филипов. За когото учЕн едни източници твърдят, че е професор, според други е доцент, а според трети и четвърти е син на някогашния премиер Гриша Филипов. Младите са дотам кръвожадни, че искаха да изгонят Филипов от Института по космически изследвания заради странни научни търсения и изказвания – той е известен с интересите си в уфологията, която не е точно наука. Младите учени все пак смекчиха исканията си, като настояват единствено, когато говори за извънземни, Филипов да се произнася от свое име и да не ангажира БАН.

Категорично се противопоставяме на опитите да бъде злепоставен големият учЕн Филипов. Настояваме той да продължи търсенията си в широките космически простори, но задължително да го прави с колкото се може повече държавни пари.

Един разговор по телефона между Филипов и НТВ.

***

Лъчезар Филипов: Вижте, значи, аз, първо, никога не съм твърдял с доказателства. Аз се обуславям на това, което знам от историята. Значи, има страшно много артефакти, аз контактувам със страхотно много учени… от Италия, Германия, Норвегия, които се занимават с тези неща. Значи, що се касае за това, което аз съм твърдял за гущери и така нататъка на Венера…

Виктор Николаев, НТВ: Цветя, гущери и скорпиони!


ЛФ: Това беше дадено като факти от нашия колега, който дойде от Института за космически изследвания на Русия, изпратен от директора, за резултатите от сондите на Венера.

ВН: Ама има ли цветя, гущери и скорпиони, или това е преразказ на чужди твърдения?

ЛФ: Значи, това са твърдения на руски учен, който дойде да изнесе доклад за резултатите от изследването на Венера. Аз не мога да разбера – когато ме атакуват колеги от Академията, защо веднъж те не дойдоха на тези конференции, за да видят и да чуят факти от учени, които идват в България! Значи, лошо впечатление направи на чужденците, че нямаше учени. Нямаше учени! Значи, много лесно се плюе! Много лесно се обвинява. Това писмо, което са подписали младите колеги, е абсолютна измишльотина. Там няма нищо общо с моята биография. Не може да се твърди, че аз за 17 години не съм имал публикации. Значи, аз имам само за последната година 6 публикации и 9 цитата. Това за 64-годишен теоретик е достатъчно. Плюс това, не може да се говори – защо не съм първи? Защото аз на 64 г. кариера няма да правя. Аз уча своите студенти и докторанти. (…)

Вижте, значи, първо, аз не твърдя, че тези конференции са уфология. Значи, ние говорим за извънземен разум, за форми на живот на други планети. Това не е уфология. Бъркат моите млади колеги – всичко да слагат под един общ знаменател. Да бяха седнали да се запознаят с докладите, които бяха изнесени – нищо общо няма с уфология… С уфология се занимават други хора. Но ние се занимаваме с търсене на форми на живот. Когато говорихме на тая конференция за смяна на парадигма (ох! – б.р.), за тия, които евентуално ще има контакт с тях, ние говориме за извънземен разум. Говориме за извънземен живот. И ако те са малко по-ограмотени, нямаше да атакуват по този начин. Защото в момента се дават огромни средства и в НАСА, и в РосКосмос за търсене на живот на други планети и около други звезди. И не да се цитират. Защото ние евентуално викаме „ура“, когато други говорят за това нещо!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране