01.12.2015 | 0:01
Гонзо съзря ощетяване на „Левски“
"Сините" преподписаха с още един титуляр - Роман Прохазка

Спортният директор на „Левски“ Георги Иванов-Гонзо се оплака след победата с 2:0 над „Славия“, че изготвената от БФС програма за мачовете в А група ощетява отбора му.

Той посочи, че за гостуването срещу „Берое“ в сряда „сините“ ще имат 2 дни по-малко почивка от съперника си, който игра в петък с „Лудогорец“. „При ситуацията, в която ще трябва да играем срещу „Берое“, не сме равнопоставени. Ние играем в неделя, а те играха в петък. Имаме два дни за възстановяване, докато те ще имат с два повече“, оплака се Иванов. Той призна, че в началото на двубоя със „Славия“ е имало леко напрежение сред играчите на „Левски“ заради загубата от „Пирин“, но те бързо са се отърсили.

Треньорът Стойчо Стоев пък посочи, че играчите му трябва просто да издържат психически на натоварената програма. Стоев коментира също, че победата над „Славия“ е била „рутинна“. „Много е важно отборът да има увереността да излиза срещу толкова опасни съперници като „Славия“, те винаги са много дръзки. По-спокойно мина мачът за мен, очаквах по-голяма съпротива. Имаме още доста неща да изчистваме, за да сме по-бързи в атака, но момчетата го знаят“, заяви още Стоев.

Той събра тима на възстановителна тренировка вчера сутринта. С тима не се подготвят само възстановяващите се от операции Деян Иванов и Борислав Цонев, които ще се върнат в игра напролет. За мача с „Берое“ в състава на „сините“ ще се върне австрийският защитник Максимилиан Карнер, който изтърпя наказание от 1 мач за натрупани картони.

Ден след мача авторът на първия гол – Роман Прохазка, преподписа с „Левски“ до лятото на 2018 г. Словакът този сезон е водещ реализатор на отбора с 5 гола в А група от началото на сезона. Новият му договор е част от политиката на ръководството да задържи водещите си играчи. Така миналата седмица беше подновен контрактът и на сръбския вратар Боян Йоргачевич, също до 2018 г. Преговори в тази насока се водят още с Аймен Белаид и Живко Миланов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране