12.11.2018 | 22:27
Горанов безвъзмездно в 180 кв.м апартамент при Домусчиеви
Става въпрос за апаратамент от 180 квадратни метра в супер луксозния комплекс Есте в най-престижния софийски квартал Изток

Финансовият министър Владислав Горанов признава в имотната си декларация, че ползва безвъзмездно чужд имот за жилище. Става въпрос за апаратамент от 180 квадратни метра в супер луксозния комплекс Есте в най-престижния софийски квартал Изток. Според записаното в декларацията това става от 2012 г.

Цената за наем на подобен апартамент според обявите на самия комплекс е малко над 10 евро на квадрат или над 1800 евро за въпросния апартамент – цяла министерска заплата. За 6 години са 253 475, 57 лв.

Попитан от Сашо Диков в предаването му по Евроком по темата, Горанов призна, че живее там. Водещият му зададе въпроса и за собственика на комплекса Домусчиев, визирайки председателя на КРИБ. Според Горанов не е на Домусчиев.

Според регистъра Есте пропъртис е собственост на Адванс пропъртис. А на кого е Адванс Пропъртис? Според регистъра това са братята Георги и Кирил Домусчиеви. Управителят на Есте Борис Балев пък участва в управлението на много дружества, свързани с шефа на КРИБ, сред които и флагмана му Хювефарма, в някогашния фонд по масовата приватизация Напредък и други.

Според имотната декларация на финансовия министър Горанов, цитирана от ЕвроДикоФ, той притежава 1000 лв. налични, съпругата му – 10 000 лв. в брой, имат на влогове 59 000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране