04.05.2018 | 20:18
Горанов циничен: Военните обичат да си показват играчките

Финансовият министър Владислав Горанов се опита цинично да омаловажи военния парад за 6 май, коментирайки, че част от парите, заделени за празника, е можело да бъдат спестени за бюджета. Военните обичат да си показват играчките, добави Горанов.

Министърът не пропусна да коментира и предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и също като останалите гербаджии го заклейми като популизъм. Самият той обаче преди няколко години се отказа от депутатското кресло с обяснението, че заплата от около 2000 лева няма да му стигне, за да си гледа семействата.

Иначе Горанов демонстрира завидно самочувствие и си постави оценка „много дъбор 4,50“ за работата си през първата година на кабинета „Борисов“3. По думите му последната година била успешна за цялата държава и за обществото, а тази се очаквало да бъде още по-успешна. Правил бил и грешки, но не грешат само тези, които не са във властта, добави финансист номер 1.

Горанов не забрави да захапе и президнът Румен Радев, коментирайки, че било много лесно да критикуваш, когато Конституцията не ти дава много функции. Не скри съжалението си, че понякога премиерът се поддавал на уличен натиск и популизъм и променял решенията си като отпускал пари на протестиращи съсловия. Понякога не сме достатъчно твърди, за да отстояваме правилни решения, заключи финансовият министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране