01.10.2016 | 0:01
Готви се второ издание на „Арена Армеец“
Очакват ни хаос и манипулации на изборните резултати

Тревога буди решението в нощта на изборите за президент и вицепрезидент, и провеждането на национален референдум на 6 ноември, районните избирателни комисии за 24-ти и 25-ти избирателен район в София да приемат изборните книжа от двата столични района на едно и също място – в зала „Арена Армеец“.

Това отново ще създаде предпоставки за струпването на много хора – председатели и членове на секционни избирателни комисии, опитващи се да предадат изборните протоколи и чувалите с бюлетини от проведените два различни избора. Смесването на представителите на СИК от двата големи избирателни района, в една зала, през един вход, в едно помещение, ще създаде същите предпоставки за създаването на хаос, затруднение при отчитането на изборната документация и възможност за манипулации, като тези на които бяхме свидетели преди година в същата тази „Арена Армеец“.

Оставаме с впечатлението, че за втори път управляващите искат да ни назначат президент чрез изборни манипулации. Липсата на кандидат на ГЕРБ и диалог с избирателите е показателен за това, че те не разчитат на истински предизборен дебат и състезание на идеи за бъдещето на президентската институция, а ще разчитат отново на технологията на манипулацията и подмяна на изборния резултат.

В последните години няма нито едни избори, организирани от ГЕРБ, които да не носят хаос в изборния процес и основателни съмнения за достоверността на изборните резултати. Друг елемент от подготовката за обработката на изборните резултати също буди недоумение и навежда на мисълта, че отчитането на вота на столичани ще премине формално и ще бъде нагласен според нуждите и интересите на управляващите. ПП ГЕРБ и Реформаторският блок са посочили едни и същи представители за членове на РИК-овете в София и на Общинската избирателна комисия, която ще отчита резултатите от частичните местни избори в район „Младост“.

Логичен е въпросът как един и същи човек ще може пълноценно, отговорно и обективно да изпълни задълженията си като член на Районна избирателна комисия, която ще отчита резултатите за президент и вицепрезидент, и резултатите от референдума, а едновременно ще изпълни същите задължения и като член на Общинската избирателна комисия. А в отделни случай той ще трябва да бъде на две места едновременно, тъй като Общинската избирателна комисия и РИК за 23-ти избирателен район и ще бъдат базирани в зала „Универсиада“.

Още в подготовката на провеждането на изборите и отчитането на резултатите от избора за президент и вицепрезидент, от националния референдум и за кмет на район „Младост“ са заложени „бомби“, които ще взривят бързото, честно и прозрачно обработване на изборните резултати и ще хвърлят дълбока сянка на съмнение в истинността на резултатите, които ще бъдат обявени.

Смисълът от провеждането на всеки един избор е да бъде отчетена волята на суверена, а не да бъдат премерени сили във владеенето на техники и технологии за манипулиране и подмяна вота на избирателите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране