21.10.2016 | 18:01
Григор Димитров е на полуфинал в Стокхолм
Българинът пречупи Кевин Андерсън в три сета

Григор Димитров е на полуфинал в един от любимите си турнири – в Стокхолм. Първата ни ракета спечели трудна победа в три сета срещу Кевин Андерсън (РЮА) – 7:6(3), 5:7, 6:2.

Българинът ще спори утре за място на финала с Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), който мина през Иво Карлович (Хърватия) – 6:3, 6:4. Двамата играха след Григор и Андерсън. Досега хасковлията не е побеждавал Дел Потро в трите мача помежду им. Може би е време да подчини и този съперник, както направи това с Рафаел Надал.

А преди днешния Димитров имаше баланс от 5:1 срещу 203-сантиметровия Андерсън, но той обикновено го затруднява. Това се случи и днес, а до голяма степен Гришо сам направи задачата си по-трудна.

В първия сет и двамата спечелиха сервисите си и така се стигна до тайбрек, в който Григор доминираше и успя да спечели. Двубоят вървеше към закономерна победа за Григор във втората част, в която той направи пробив за 5:3 и сервираше за успех с 2:0. Но допусна грешки. Праволинейният и доста мощен Андерсън се възползва – първо намали, след това изравни и отново проби своя съперник. А с четвъртия пореден гейм в своя полза изравни сетовете.

Все пак в третия сет по-високата класа на Димитров и проявата характер наклониха везните. Той дръпна за 3:1, неутрализира опита на Андерсън за рибрейк и докрая нямаше проблеми.

В Стокхолм Григор Димитров спечели първия си турнир от АТП – през 2013 г. На следващата той загуби на финала от Томас Бердих. Вчера Димитров преодоля лесно квалификант. Той е подкрепян от българи в шведската столица, а местните фенове на тениса също му симпатизират.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране