01.06.2018 | 19:40
Григор Димитров отпадна в III кръг на „Ролан Гарос“

Григор Димитров не можа да надмине най-доброто си представяне на „Ролан Гарос“ и отново отпадна в III кръг на втория за годината турнир от Големия шлем по тенис. Поставеният под №4 българин загуби днес от Фернандо Вердаско (Исп) с 6:7 (4), 2:6, 4:6 и приключи участие в първата седмица от Откритото първенство на Франция в Париж.

„Доста съм разочарован. Преди турнира играх добре, тренирах добре. Не знам какво мога да кажа. Опитвам, не е лесно да се поддържа това ниво, особено на клей. Мач с мач не си прилича. Жалко. Физически се чувствах отлично“, увери Григор.

Това беше трета загуба от общо пет мача на 27-годишния хасковлия срещу 34-годишния испански левичар и първа, в която нашият не взе нито сет. Всички четири предишни срещи помежду им бяха приключили в пълния 3-сетов формат.

„Не успях отново във важните моменти – коментира още българинът пред Sportal.bg. – Не знам дали е проява на умора или липса на концентрация. Със сигурност има нещо, което пропускам, но аз не мога да го видя в момента или да го усетя. Затова е важно да се дръпна от играта за няколко дни. Просто да се успокоя малко, да знам, че не трябва сутринта да се събуждам отново рано, да трябва да се подготвям за мачове, тренировки. Всичко това ти отнема енергия, особено ако го правиш дълго време. Не съм спрял от началото на миналата година. Нямах и толкова дълга почивка след сезона. Всичко това се натрупва с времето.“

За пореден път този сезон Димитров демонстрира безкрайно колеблив сервис, с който пласира 7 аса и направи 5 двойни грешки. В разиграванията нашият също не бе стабилен и въпреки че постигна 34 печеливши удара срещу 21 за своя съперник, допусна 44 непредизвикани грешки при 31 на испанеца.

„Трудно е в момента да погледна в перспектива относно годината. Наистина очаквах да играя по-добре на клей. Турнирите в Мадрид, Рим, Париж, всички мачове имах своите шансове, така че грешката е моя. Трябва да направя някои оценки. Всяка година играя добре на клей, но не достатъчно добре, за да имам по-добри резултати. За съжаление, това е ситуацията в момента. Не искам да мисля негативно. Трябва да сложа черта и да гледам към следващата част от сезона. Не искам сега да съм прекалено негативен. Знам, че е трудно след загуба, но аз винаги съм бил оптимист“, допълни тенисист №5 в света.

На 1/8-финалите поставеният под №30 Вердаско ще срещне победителя от мача между №20 Новак Джокович (Сър) и №13 Роберто Баутиста Агут (Исп).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране