22.06.2017 | 0:01
Григор обърна французин в „Куинс клъб“
Димитров вече е на четвъртфинал

Григор Димитров е на четвъртфинал в турнира от серията „АТП 500“ в „Куинс клъб“, Лондон, след обрат срещу французина Жулиен Бенето – 4:6, 6:3, 6:4.

Гришо ще спори с Данаил Медведев (Русия) или Танаси Кокинакис (Австралия) за място на полуфинала. Българинът се превърна в един от фаворитите за спечелване на турнира след отпаданията на Анди Мъри, Милош Раонич, Стан Вавринка и Жо-Вилфред Цонга.

Единственият тенисист с по-висок ранкинг е Марин Чилич (Хърватия). Хасковлията триумфира в „Куинс клуб“ през 2014 г. Днес обаче българинът мина през много трудности с Бенето, с когото бяха разменили по две победи до момента.

Френският ветеран поведе с 1:0 с обрат, след което затвърди и дръпна с 2:0. До края на сета двамата разменяха сервис геймовете си и Бенето поведе с 1:0 след 6:4.  Във втория сет ролите се размениха. Димитров дръпна за 3:1, а до края не допусна сривове и изравни общия резултат след 6:3. Третата част започна равностойно. До петия гейм, в който българинът проби за 3:2, после с лекота направи 4:2 и не изпусна инициативата – 6:4 и 2:1. Григор Димитров много по-често губи с обрати, отколкото обратното, но днес успя да измъкне победата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране