24.05.2016 | 10:30
Григор се провали и на „Ролан Гарос“
Пиронкова победи Ерани и е във втория кръг

Григор Димитров напусна „Ролан Гарос“ още след първия кръг, в който загуби от поставения под номер 22 в схемата Виктор Троицки (Сър) с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6. Мачът трябваше да се играе в неделя, но заради неспиращия над Париж дъжд бе пренасрочен за понеделник. Днес отново началото му бе отлагано на няколко пъти, за да се смили времето над френската столица.

Да подкрепя половинката си на корт №3 в комплекса се появи и певицата Никол Шерцингер, съобщи пратеникът на tennis24.bg. Бившата вокалистка на „Пусикетдолс“ закъсня за началото на двубоя на Гришо, като дойде на трибуните в паузата след третия гейм. Тя бе доведена от треньора на българина Юхан Йортегрен.

Загубата от Троицки сложи край на надеждите на Григор да излезе от дупката, в която се намира напоследък. Тя изхвърли българина още в първия кръг на „Ролан Гарос“ за трета поредна година.

И срещу сърбина Димитров имаше за какво да съжалява, тъй като можеше да затвори двубоя в своя полза. Той имаше преднина от 2:1 сета и пробив в четвъртата част, но в крайна сметка Троицки отказа да се предаде и стигна до драматичния успех след близо 4 часа игра.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова обаче постигна успех в първия кръг като победи Сара Ерени (Италия) с 6:3, 6:2.

От малкото завършили двубои в първия ден Ник Кириос се класира за втория кръг. Поставеният под номер 17 в схемата австралиец победи трудно Марко Чекинато от Италия със 7:6(6), 7:6(6), 6:4. Във втория кръг Кириос ще играе срещу Игор Сайслинг (Хол), който отстрани Адриан Унгур (Рум) с 6:1, 6:2, 7:6(5).

Номер 19 в схемата Беноа Пер (Фр) също продължава напред след успех над квалификанта Раду Албот (Мол) с 6:2, 4:6, 6:4, 1:6, 6:4. Следващият му съперник ще е Теймураз Габашвили (Рус), който отстрани Доналд Йънг (САЩ) със 7:6(1), 6:2, 6:3. Руснакът Андрей Кузнецов надделя над Бенямин Бекер (Гер) с 6:2, 6:2, 6:4.

При жените полуфиналистката от 2012 г. Петра Квитова (Чех) се класира за втория кръг след трудна победа над Данка Ковинич (Черна гора) с 6:2, 4:6, 7:5. Напред продължава и №24 Анастасия Павлюченкова (Рус) след успех над Сара Сорибес (Исп) с 6:2, 6:0.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране