12.05.2017 | 18:51
Григор Здравков: Поръча ме Митко Каратиста, но закъсня
Георги Коство скрил разработката за убийството на Боби Белята

Брутално пребитият председател на Легия „Антимафия” Григор Здравков е бил „поръчан” от бизнесмена Димитър Стефанов – Каратиста, като целта е била документи за скандални пропуски в работата на службите да не стигнат до ръководството на ГЕРБ. Това обяви активистът в студиото на „Лице в лице”.

Здравков разказа, че преди два дни около 22:15 ч. паркирал колата си на бул.”Патриарх Евтимий” и, когато влязъл в празната в късния час градинка на църквата „Св. Георги”, видял момче, което привидно говорело по телефона. Това всъщност бил първият от тримата нападатели, който го свалил на земята, преди да се включат и останалите биячи.

По думите на председателя на „Антимафия”, това са членове на клуб по бойни спортове от столичния кв.”Надежда”, събрани от единия от двама братя, известни с прозвището Чебурашките – лица, арестувани за организирани побои по времето на Цветан Цветанов. В дъното на схемата пък бил Каратиста.

Бившият член на Надзорния съвет на ЧЕЗ е свързван с партията на Бойко Борисов, като Григор Здравков заяви: „Хубаво е да питате актива на ГЕРБ дали още им е приближен. Този човек е предложил на неформален разговор двама кандидати за Агенция „Митници”.

Понастоящем той имал интереси, свързани с програмата за саниране, но имал присъствие и в сферите на рекета и контрабандата. Именно по линия на службите за пресичане на нелегалния внос и защита на националната сигурност били и документите, които Здравков носел в себе си и биячите искали да отнемат.

Сред тях е разработката по убийството на Боби Белята от началото на 2015 г., в която с помощта на германските служби и Интерпол била изяснена цялата схема за трафик на хероин от България до Бундесрепубликата.

Случаят обаче „потънал” по времето, когато настоящият шеф на митниците Георги Костов е бил главен секретар на МВР и Здравков е категоричен, че само някой на най-високо равнище в ръководството на ведомството е можел да стопира работата. Той посочи, че даже знае кой е убиецът – бивша барета „с много интересна фамилия”, който живее в Сандански.

Друг скандален случай от документите е свързан с „един от най-издирваните хора в света, индиец, заради 500 млн. долара”. Мъжът, забъркан в мащабна корупционна афера със строителство на пътища в родината си, дошъл у нас, за да си прави фалшив паспорт и да пере пари в Албания с помощта на българска мина. Нашите служби получили информацията, но я „продали”.

Григор Здравков показа снимки и на човек „средно ниво в ИДИЛ”, който 6 месеца бил в Пазарджик, но ДАНС и МВР го „проспали”.

Нападателите от градинката на „Св. Георги” се интересували и от анализ на потенциалните корупционни схеми, които да облагодетелстват контрабандните канали при рокади в митниците. Не успели да вземат документите, които освен това два дни по-рано били изпратени на ГЕРБ.

Григор Здравков се възмути от отношението на прокуратурата към неговия случай: „Не се учудвам, че г-н Цацаров е с такава спорна репутация (…) Когато трима ви нападнат с подръчни материали, това не е битов инцидент, както казва бившият главен секретар. Това е опит за тежка телесна повреда. Първите дошли след патрулката от Четвърто са от сектор „Убийства” на СДВР”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране