22.09.2018 | 0:01
Гришо дебютира на „Лейвър Къп“
Надпреварата се организира за втори път в чест на легендарния австралиец Род Лейвър

Григор Димитров започва участието си на демонстративния турнир „Лейвър Къп“ в Чикаго. Българинът е част от отбора на Европа, в който са още Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен и Кайл Едмънд. Петимата ще играят срещу Отбора на света, сформиран от Джон Иснър, Джак Сок, Франсис Тиафу, Ник Кириос, Кевин Андерсън и Диегоa Шварцман. Жребият беше теглен снощи.

Надпреварата се организира за втори път в чест на легендарния австралиец Род Лейвър, единственият тенисист с 2 календарни Големи шлема в историята (1962 и 1969 г.).
„На „Лейвър Къп“ сме отбор. Това е вълнуващо и нещо, на което на сме свикнали. Когато не можеш да победиш Джокович, е по-добре да се присъединиш към него. Много съм развълнуван“, обяви доволно Федерер.

„За Григор Димитров и Александър Зверев този турнир може да е възможност да играят заедно с Роджър Федерер и Новак Джокович и да натрупат опит, който после да пренесат на турнирите от Големия шлем“, обяви един от най-добрите играчи на двойки в историята Тод Уудбридж (Авл). Двойките ще са доста ключови и атрактивни двубои и се очаква Федерер да играе именно с Джокович, както миналата година оформи дует с Рафаел Надал. Мачовете ще се играят в залата на баскетболния Чикаго Булс „Юнайтед център“, която има капацитет 23 500 места.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране