04.10.2015 | 0:03
Гришо изпада от Топ 20 след година и половина в елита
Тенисистът бе отстранен безславно на 1/4-финалите в Куала Лумпур

След като в продължение на 19 месеца Григор Димитров неизменно бе част от Топ 20 на световния тенис и дори стигна до №8 в ранглистата на професионалистите (АТР), българинът ще напусне официално елитната компания в понеделник. При обновяването на класацията на 5 октомври първата ракета на България ще слезе от 19-о на 21-во място заради поредното си слабо участие. За последен път Гришо бе толкова ниско в ранглистата на 24 февруари 2014 г., когато бе 22-ри.

Вчера 24-годишният хасковлия загуби от Бенямин Бекер (Гер) с 4:6, 6:7 (3) и отпадна на 1/4-финалите от турнира на твърд корт в Куала Лумпур (Малз, $937 835). Това бе едва втори мач в надпреварата за нашия, който бе поставен под №4 и по право почива в I кръг.

Срещата на централния корт в малайзийската столица продължи малко повече от час и половина, а Григор може само да съжалява, че не успя да я удължи още. Във втората част българинът пропусна златни шансове да изравни резултата в сетовете, след като пропиля 4 сетбола. При това първите два бяха на собствения му начален удар при 5:3 гейма, а другите – при сервиса на Бекер при 5:4.

В крайна сметка 34-годишният опитен германец (№74 в света) успя да се добере до тайбрек, в който бе почти безапелационен и спечели първата си среща с Димитров в два сета, реализирайки още първия си мачбол. В спор за място на финала ветеранът ще срещне №1 в схемата Давид Ферер (Исп), който би Михаил Кукушкин (Каз) с 6:3, 6:4. Другият 1/2-финал противопоставя №2 Фелисиано Лопес (Исп) и №7 Ник Кириос (Авл).

С постигната единствена победа във II кръг срещу Жоао Соуза (Пор) тази седмица Григор Димитров заработи $27 725 от наградния фонд и 45 т. за световната ранглиста. Следващият турнир в прогрaмата на българина е отново на твърда настилка – в Токио (Яп) между 5 и 11 октомври от категорията „АТP 500“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране