06.08.2019 | 1:04
Гришо копае дъното след нова загуба, вече е извън Топ 70
Българинът падна от Стан Вавринка на старта в Монреал

Григор Димитров допусна поредна ранна загуба през този сезон. Българинът отпадна още в първия кръг на турнира “Роджърс къп” в Монреал, Канада от сериите “Мастърс” 1000. Поражението на хасковлията отново бе от стария му познайник Стан Вавринка. Швейцарецът се наложи в два сета 6:4, 6:4 и записа четвърта поредна победа над хасковлията в последните им четири сблъсъка и общо 6-и успех от 10 мача.

Срещата започна силно за Димитров, който с бомбени сервиси спечели първия гейм на нула. Вавринка обаче също демонстрира отлични сервиси в ответния гейм, и макар да губеше с 0:30, успя да обърне нещата в своя полза и да изравни за 1:1.

Ключов се оказа третият гейм, който продължи над 10 минути. Гришо поведе с 40:15, но съперникът му успя да докара нещата до дюс. Българинът спаси 4 точки за пробив, но направи и 4 двойни грешки в гейма, последната от които бе фатална и на практика подари гейма на Вавринка.

Последва размяна на геймове, като всеки печелеше сравнително лесно своето подаване до 5:3 в полза на швейцареца.

В деветия гейм обаче сервисът на Димитров отново спря да работи и Вавринка го натисна и стигна до три сетбола – 0:40. Хасковлията обаче се стегна и спечели пет поредни точки, за да обърне нещата в своя полза и да направи резултата 4:5.

Швейцарецът обаче подължи да бъде безкомпромисен на свой сервис и не допусна да бъде пробит и в десетия гейм, като затвори и сета в своя полза с 6:4.

Вторият сет започна с размяна на пробиви. Григор обаче на два пъти загуби своето подаване, докато Вавринка се пропука само веднъж. В четвъртия гейм българинът докара нещата до 40:40, но не успя да стигне до точка за пробив и противникът му взе преднина от два гейма за 3:1 в негова полза.

Димитров не бе убедителен и в следващия гейм на свой сервис и отново даде точка за пробив на швейцареца, но този път хасковлията успя да се вдигне и да вземе подаването си.

Последва колеблив сервис-гейм и за Стан, като се стигна до дюс, но отново добрият сервис на швейцареца го измъкна от трудната ситуация.

До края на мача всеки печелеше своето подаване без големи затруднения, но това бе добре дошло за швейцареца, който се поздрави с победата с 6:4 в своя полза.

Така Вавринка продължава напред в турнира, където го очаква сблъсък с руснака Карен Хачанов. След това поражение пък Григор Димитров ще изпадне извън топ 70, като виртуално в момента се намира на 74-ата позиция в ранглистата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране