22.01.2017 | 0:01
Гришо на 1/8-финал в Мелбърн след здрав бой над французин
Първата ни ракета не остави шансове на Ришар Гаске

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне на корта. Най-добрият български тенисист се класира за 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън след трисетов успех над Ришар Гаске. Първата ни ракета надделя над французина с 6:3, 6:2, 6:4 за малко повече от 2 часа и си уреди мач в следващата фаза с Денис Истомин (Узбекистан). Гаске се радваше на пет поредни успеха срещу Димитров до 2015 година, но през октомври 2016 Гришо го в Шанхай, а днес тотално обезличи бившия №7 в света.

Двубоят не стартира по най-добрия начин за Григор, който допусна пробив още в третия гейм. Първата ни ракета обаче демонстрира изключителна психика и спечели веднага подаването на съперника си за 2:2.

В следващите части играта беше изключително равностойна, като Димитров и Гаске трябваше да се потрудят доста за спечелване на сервис геймовете си. В 8-ия обаче се стигна до пробив и той бе за българския тенисист. Така в 9-ата част Григор сервираше за спечелване на сета. За съжаление след куп пропуски френският му съперник поведе с 40:0. Димитров обаче не се притесни и изравни. Все пак Гаске стигна до точка за пробив, която обаче пропиля. След него същото направи и Гришо, който се добра до сетбол, но двойна грешка му изигра лоша шега. След това обаче най-добрият ни тенисист подходи добре и взе първия сет с 6:3.

Вторият сет започна по прекрасен начин за Григор. Българският тенисист стигна до пробив още в първия гейм, който затвърди и поведе с 2:0. В следващите части двамата състезатели спечелваха сервис геймовете си, но във всеки един от тях си личеше, че Димитров е по-свежият играч и е въпрос на време да пробие отново. Това се случи в 7-ата част, когато първата ни ракета сломи съпротивата на французина и поведе с 5:2. В решителния осми гейм Димитров не остави никакви шансове на съперника и направи 6:2, с което спечели и сета.

И третата част започна страхотно за Гришо. Той стигна до пробив и бързо поведе с 2:0 гейма. До края първата ни ракета демонстрира зряла игра и не остави почти никакви шансове на съперника. В крайна сметка зрителите не видяха повече пробиви в срещата и Димитров взе частта с 6:4, с което и мача.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране