16.05.2018 | 21:23
Гришо пада за ЧРД

Григор Димитров (№4 в света) се срина и на „Мастърс“ турнира в Рим. Навръх 27-ия си рожден ден най-добрият ни тенисист падна в откриващия си мач от Кей Нишикори (Яп, №24) със 7:6 (4), 5:7, 4:6. Така той за трети пореден път отпадна още в първия си мач във Вечния град. Общо поредните му поражения в италианската столица станаха четири. Коравият японец пък буквално превърна в жертва българина, срещу когото записа 4-та победа в 5 мача. Гришо бе близо до успеха, след като направи страхотен обрат в първия сет. После обаче пропиля пробив аванс в другите 2 части и напусна централния корт „Некст Джен“ в комплекса „Форо Италико“ във Вечния град с наведена глава. В решителния трети сет той водеше с 4:2, но загуби 4 поредни гейма и капитулира още при първия мачбол на най-добрия азиатец за всички времена, достигал до №4 в света.

Двамата изиграха драматичен мач, продължил почти 3 часа, в който спечелиха еднакъв брой точки – по 107. Нишикори обаче показа по-стабилна игра от основната линия и при излизанията си на мрежата, където действаше с котешка пъргавина. Той допусна и значително по-малко грешки.

Първият сет започна с гейм на нула за Димитров, като играта бе равностойна до 2:2, след което Нишикори проби за 4:2. Гришо върна пробива и се стигна до тайбрек, който хасковлията уверено спечели. Във втория сет той проби за 4:3, но вместо да затвори мача, настъпи срив в играта му и японецът се добра до трети сет. В него Григор проби съперника за 3:2, но японецът върна интригата за 4:4. При 4:5 Гришо сервираше за оставане в мача, но отново се срина и позволи на Нишикори да затвори мача. В следващия кръг бившият №4 в света ще срещне Филип Колшрайбер (Гер, №28). На Гришо пък остава да се настройва за „Ролан Гарос“ (27 май – 10 юни).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране