09.10.2017 | 0:01
Гришо пак на пътя на шампиона Надал
Двамата могат да се срещнат на 1/4-финал на "Мастърс"-а в Шанхай

Григор Димитров (№8 в света) пак застана на шампиона в Пекин Рафаел Надал (Исп, №1). Двамата могат да се срещнат на 1/4-финал на „Мастърс“-а в Шанхай ($7,9 млн.), като двубоят вероятно ще е в петък, стига да стигнат до тази фаза.

На старта на най-големия китайски турнир българинът почива, а във II кръг ще играе срещу по-добрия от Рийън Харисън (САЩ, №52) или Чжъ Чжан (Кит, №221). Гришо е поставен под №6 в основната схема. В Шанхай той никога не се е представял добре, като е достигал едва до II кръг. Миналата година хасковлията бе спрян именно в тази фаза от Вашек Поспишил (Кан) с 5:7, 6:7 (2). При добро представяне Димитров реално ще си подсигури място за финалния „Мастърс“ на осемте най-добри за сезона в Лондон.

На Откритото първенство на Китай Гришо загуби от Надал в епичен сблъсък с 3:6, 6:4, 1:6, като левичарят от Монакор затвори мача за 2:19 часа игра. Така миналогодишният финалист се размина с нов двубой за трофея, записвайки девето поражение от десет мача срещу Матадора. На финала Рафа разби Ники Кириос (Авл, №19) с 6:2, 6:1, с което заслужи шеста титла за сезона и общо 75-а в кариерата.

Със загубата от световния №1 Гришо не успя да защити 120 т. и от днес ще падне до девето място в ранглистата. Това обаче ще е за кратко, защото Анди Мъри (№3) и Новак Джокович (№6) имат да защитават голяма част от настоящия си актив, а тъй като няма да играят в повече турнири до края на годината, ще загубят основната част от точките си. Гришо пък има да брани общо 225 т. – Шанхай (45 т.), Стокхолм (90) и  Париж (90).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране