18.08.2017 | 0:01
Гришо сломи Лопес в Синсинати и откри деня срещу Дел Потро
При победа над Дел Потро за място на 1/2-финал Гришо ще срещне по-добрия от Карен Хачанов

Григор Димитров (№11 в света) тръгна уверено на „Мастърс“ турнира в Синсинати след победа над Фелисиано Лопес (Исп, №34) със 7:6 (5), 6:4.

Поставеният под №7 в основната схема се нуждаеше от 1.32 часа, за да продължи към III кръг. Той се представи убедително и записа 11 аса. Хасковлията направи две двойни грешки, но отново показа стабилната си игра в защита, спасявайки и трите точки за пробив, които предостави на испанския ветеран. Двамата се срещнаха за първи път след мача помежду си от полуфиналите в „Куинс“, когато Лопес надделя след трисетова битка, а впоследствие спечели и турнира. Успехът е трети на българина над този съперник в пет срещи. Той успя да го победи в Синсинати и преди година, в мач от 1/16-финалите. Впоследствие Гришо стигна до 1/2-финал и в щата Охайо има да обрани общо 360 т. Освен това за първи път от 2010 г. двубой между Димитров и Лопес приключи в два сета.

На Централния корт Гришо взе първия сет след тайбрек, след като поведе с 2:0 т. и до края поддържаше разликата. Втората част започна прекрасно за Димитров, който реализира пробив на нула в третия гейм. Това определено повиши тонуса в играта му и той много бързо затвърди пробива. Гришо затвори частта за 37 мин., за да стигне до мач с Хуан Мартин Дел Потро (Арж, №30).

Срещата снощи откри програмата за деня. Кулата от Тандил е един от най-неудобните съперници за Гришо, който е загубил всичките пет мача от сблъсъците с него. Три от тях им са на твърда настилка в зала, като са играли по веднъж на клей и на трева.

„В началото Лопес сервираше добре. Беше важно да връщам колкото се може повече топки, за да мога да влизам в разигравания. Когато това се случваше, чувствах, че имам добър шанс за спечелването на всяка точка. Още в началото имах доста възможности за пробиви, но той отвръщаше с добро сервиране. Нямаше много какво да направя, но след като започна тайбрекът, се почувствах доста по-комфортно. Смятам всъщност, че увереността ми бе много голяма, особено в завързаните моменти. Това е добър знак“, заяви Димитров. При победа над Дел Потро за място на 1/2-финал Гришо ще срещне по-добрия от Карен Хачанов (Рус, №32) или Юичи Сугита (Яп, №46). На 1/2-финал пък най-възможният съперник е Джон Иснър (САЩ, №19).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране