06.01.2018 | 0:01
Гришо вече е на 1/2-финал в Бризбейн
За Григор това бе седма поредна победа в Бризбейн

Световният №3 в тениса Григор Димитров продължава успешно защитата на титлата си от турнира в Бризбейн (Авл, $468 910). В III кръг водачът в схемата на надпреварата от категория „АТР 250“ се справи в три сета с Кайл Едмънд (Вбр) – 6:3, 6:7 (3), 6:4, и се класира за 1/2-финалите.

В 9-ия гейм на решаващия III сет играта бе спряна за десетина минути заради контузия на Едмънд. Британецът стъпи накриво и усука десния си глезен, но все пак намери сили да довърши двубоя. Димитров също окуражи своя съперник, като прескочи мрежата и бе първият, оказал му помощ. След това Григор асистира на съдията на стола да вдигне британеца на крака и да го заведе на пейката.

Това се случи при резултат 4:4 и 15:0 за Димитров, а до края Едмънд успя да спечели още само три точки – две в сервиса на нашия и една в своя. За Григор това бе седма поредна победа в Бризбейн, като се добавят и петте му от миналия сезон. На 1/2-финалите съперник на шампиона ще бъде Ник Кириос (Авл), който надигра Александър Долгополов (Укр) с 1:6, 6:3, 6:4.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране